vin

Planera för den stora vinresan

Andalusien, Rioja, Rhônedalen, Dourodalen, Libanon .... Di Weekends vinexpert Per Styregård tipsar om sina favoritdestinationer i…

Det blåser nya vindar i Bourgogne

Svenskarnas kärleksaffär med Bourgogne lever vidare. För den som ­håller ögonen på vilka områden som under- respektive överpresterar går…

Nu sprudlar kreativiteten på svenska vingårdar

Medan 2018 var bästa årgång hittills i svenska vingårdar, är sommaren 2020 rätt tid att upp­leva vinerna på restaurang, i vinbarer och…

Jorden runt med näsan som guide

Även om det finns mycket att upptäcka inom landets gränser, drömmer Per Styregård om de långväga resorna: ­andra kulturer, människor – och…

Nya sidor av klassiska viner

Hur ska "klassiker" i vinvärlden definieras? Di Weekends dryckesexpert Per Styregård tar litteraturen till hjälp.

Naturviner märks i dryckesvärlden

Sedan någon månad tillbaka finns en fransk märkning, ”vin methode nature”, för naturviner.

Pandemins pris i vinvärlden

På ungefär samma sätt som börsvärlden har sina aktieindex – som FTSE 100 i London och S&P 500 i USA – har även vinvärlden index.

Matcha finsushin med torrt vitt vin

Under coronakrisen har också de mest hyllade restaurangerna börjat med take away och hemkörning.

Hitta rätt i den digitala vinvärlden

Under pandemin har utbudet av digitala vinprovningar, ­masterclasses, cook-a-longs, webbseminarier och kurser i konsten att kombinera mat…

Pesten som ritade om vinkartan

För 150 år sedan dök de första tecknen upp på vad som inte bara ledde till en katastrof för europeiska vinbönder, utan ändrade…

Mycket smak med lite alkohol

Historien visar att social distansering och alkoholkonsumtion är en kombination att vara försiktig med.

Lådleveranser lyfter i kristider

Hemleveranser av vin ökar i coronaepidemins spår. Per Styregård berättar hur det går till.

Smittan lamslår Italiens vinodlare

I det italienska distriktet Valtellina lever många på vinproduktion och turism. Per Styregård har träffat några vinmakare som vittnar om…

Nya druvsorter ska rädda vinindustrin

Vinmakarna i Bordeaux tog 2019 beslut om att tillåta sju nya druvsorter i ­odlingarna, alla med hög tolerans mot värme och låg nederbörd.

Vinmästarens nya sätt att provsmaka

Blir du sprudlande glad, som att ta första tuggan på din favoritmaträtt? Eller är du likgiltig, helt oberörd?

Chenin blanc blir bara godare med åren

För tre årtionden sedan tyckte många recensenter att vin gjort på ­druvan chenin blanc doftade våt päls och fuktiga lovikavantar.

Cider och sprit rena hantverket

Det kokar verkligen i den svenska hantverksspritbranschen. Det skriver Di Weekends dryckesexpert Per Styregård i en krönika.

Det bubblas om biodynamiskt vin

Di Weekends vinexpert Per Styregård listar sina favoritproducenter som antingen är certifierat biodynamiska eller enligt egen utsago…

Lådvis med nya smakupplevelser

Ett sätt att upptäcka nya viner, druvor och distrikt, är att beställa blandade lådor som vinimportören själv plockat…

Ölbryggeriet där biprodukterna spelar huvudrollen

Liksom när det gäller mat, marknadsförs dryck numera ofta med hållbar filosofi och cirkulärt tänkande som argument.

Brandrök förstör australiska druvor

Australiska vingårdar har förstörts av lågorna. På andra håll i landet kommer rökskadade druvor att påverka vinernas…

Njut av vin med drivor av sötma

Det talas mycket om portvin just nu – Per Styregård ger goda tips inför storhelgerna.

Bästa bubblet på beställning

Di Weekends Per Styregård tipsar om hur du hittar guldkornen bland de mousserande vinerna.

Dryckerna till 2010-talsfesten

Snart börjar ett nytt årtionde, och det är dags att sammanfatta det gamla.

Dryckeskalendern 2019

Det är hög tid att planera årets dryckeskalender. Di Weekends Per Styregård fyller alla 24 luckor med vin, bubbel, öl…

Inga fler artiklar tillgängliga