vin

Visst passar det med öl till lamm

Di Weekends dryckesexpert Per Styregård gillar att dricka öl till lamm. Här tipsar han om passande drycker till rätterna på påskbordet.

Bästa knepen för att hitta fynden

Di Weekends vinskribent Per Styregård tipsar om några strategier att få tag på viner av god kvalitet till hyggligt pris.

Lyft på hatten för vinmakarna

Di Weekends vinskribent Per Styregård har besökt La Dive Bouteille i franska Saumur.

Blandade druvor är vinets framtid

En tydlig trend i vinvärlden är att druvans betydelse tonas ner, och ursprung och personerna bakom vinet lyfts fram, skriver Di Weekends Per Styregård i en krönika.

Så kollar du om vinet är veganskt

Det kan verka onödigt med djurprodukter när man gör vin, men det är vanligare än man tror, och dessutom en gammal tradition.

Så här väljer du vinet 2018

De senaste åren har några viners marknadsandelar vuxit särskilt mycket, globalt. Som rosé, mousserande vin – med prosecco i spetsen – och ekologiskt vin. Blir 2018 vändningen? Får vi uppleva ”peak rosé” och ”peak prosecco”? Kommer konsumenterna hitta andra sätt att handla hållbara viner än ekologiskt?

Har du koll på läget?

Att leta efter vin man gillar har vissa likheter med att leta nytt boende. Man väljer inte bara lägenhet eller hus för dess egen skull. Bostadsområdet är också viktigt, skriver Di Weekends Per Styregård.

Champagnes nya bubblare

Att lära sig några producentnamn och hur deras viner smakar, är fortfarande bästa sättet att hitta fram till champagnen som faller dig i smaken. Di Weekends Per Styregård guidar.

Färdiga lådor vinnande vinval

Allt fler köper blandade vinlådor. Lådor med sex eller tolv viner från olika producenter och ursprung, handplockade av importören och levererade på Systembolaget eller i andra kanaler. En påse blandat med i bästa fall spännande, personliga viner.

Vinerna som lyser upp i höstmörkret

Champagne, cherry eller syrah? Di Weekends vinkrönikör Per Styregård guidar till vinerna att möta mörkret med.

Guldkorn på hyllorna i höst

Systembolagets nyhetshyllor fylls oftast på med nya viner två gånger i månaden, och ofta bättre och bättre viner ju närmare jul vi kommer. Oktober var inget undantag.

Bubblare till höstbjudningen

Många greppar instinktivt efter rödvin och mörkt ale när hösten sätter in, men det finns många andra sätt att komplettera höstens råvaror, skriver Di Weekends Per Styregård.

Dra lärdom av vinkulturen

Att supa skallen i bitar är ingen konst. Det klarar de flesta som vill. Men går det att vända på steken, och i stället lära sig något om omvärlden av drycken? Kan man bilda sig genom att studera vilket vin man har i glaset?

Partitillhörighet färgar av sig

Med mindre än ett år kvar till valet, kan man fråga sig vad svenska politiker bunkrar upp med inför stundande valrörelse. Vad kommer de fukta strupen med när debatten hettar till?

Vinorterna som är de nya bubblarna

Di Weekends dryckesexpert Per Styregård guidar till nio lite udda ursprung där vinerna har en egen stil, vinorter som han spår kommer att bli mer kända framöver.

Vin: Sommarens höjdpunkter

Di Weekends Per Styregård har samlat på sig en rad nya kombinationer av mat och dryck i sommar. Här är favoriterna.

Vineuropas vilda västern

En turbulent nutidshistoria har gjort vindistrikten Collio och Goriška Brda i gränslandet mellan Italiten och Slovakien till en tummelplats för experimentsugna vinproducenter. Det är också det roliga med att vinturista här, skriver Di Weekends Per Styregård.

Cidermakarna de nya bubblarna

Svensk hantverkscider har potential att bli Sveriges nästa stora profilerande matexportprodukt. Det skriver Di Weekends dryckesexpert Per Styregård.

Nya och gamla sommarklassiker

Ordet ”klassiker” borde egentligen vara helt utslitet, efter att ha använts så många gånger. Det fina med klassiker är att du bestämmer innebörden själv, skriver Per Styregård.

Vitt eller rött till grönt?

Hur matchar man vin och vegetarisk mat? Di Weekends vinkrönikör Per Styregård ger sina bästa tips.

Döm vinet efter färgen

Man kan lära sig väldigt mycket om ett vin bara genom att titta på det, skriver Di Weekends dryckeskrönikör Per Styregård.

De små odlarna är Champagnes bubblare

Vinpriser – mer än en komplex fråga

Varför kostar vissa flaskor vin 99 kronor och andra 199 kronor? Di Weekends Per Styregård ger sex ledtrådar.

Alkoholfria viner allt starkare

Di Weekends vinkrönikör Per Styregård ger Systembolagets alkoholfria vinsortiment en chans.

Viner att möta våren med

Di Weekends dryckeskrönikör Per Styregård om vårens nyheter på Systembolagets hyllor.

Inga fler artiklar tillgängliga