Di Weekend VIDEO

Se de populäraste föredragen från TED

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

POPULÄR. Den svenske professorn Hans Roslings TED-föreläsning har över 10 miljoner visningar på nätet.

claes-göran Flinck

Årets stora TED-konferens pågår just nu i Vancouver, Kanada. Di Weekend har samlat några av de mest omtalade TED-föredragen genom åren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Professor Hans Rosling fick sitt genombrott för en bredare publik via sitt första TED-talk 2006. Hans berömda tal om utvecklingen i världen har visats 10,5 miljoner gånger på TED-sajten.

”Jag kommer ihåg att jag först hörde talas om professor Hans Rosling när en vän till mig intervjuat honom för en stor tidning. När jag hörde min vän berätta om intervjun tänkte jag bara: TED!” Det också ofta så det går till, vi får rekommendationer på människor som inte finns på vår radar”, säger Bruno Giussani, Europachef och kurator för TED Global.

Efter sitt första framträdande har både Hans Rosling, och sonen Ola, bjudits in att tala igen. För den som vill förkovra sig i global hälsa och utveckling är deras föredrag en bra start. Hans Rosling har även valt ut sina fem favoriter på ämnet, som går att se här.

Andra ämnen som fascinerar och lockar tittare är kreativitet i skolan, kroppsspråkets betydelse, stora ledare, kraften i sårbarhet och vilka lärdomar man kan dra efter att ha drabbats av stroke. 

Se dem här, de populäraste TED-föredragen:

  1. Ken Robinson – Do schools kill creativity?
  2. Amy Cuddy – Your body language shapes who you are.
  3. Simon Sinek – How great leaders inspire action.
  4. Brené Brown – The power of vulnerability.
  5. Jill Bolte Taylor – My stroke of insight.

Och här finns grundaren Chris Andersons favoriter.