video

Musiken som gav Keith Haring inspiration

En sprudlande vital mix av tidig hiphop, electro, gaydisco och funkig postpunk.

Formnestorn predikade mot prylsamhället

Att höra 87-årige Dieter Rams är en vitaminkick för hjärnan, skriver Jan Gradvall om en SVT-dokumentär.

Så här har du aldrig sett en vinflaska öppnas

Glöm sabrering, den som vill öppna vin storstilat gör bäst i att skaffa en portvinstång. Då kan flaskan öppnas med en rakborste, eller en fjäder.

Volvochefen bjuder på sång

Volvochefen Martin Lundstedt, som intervjuades i förra veckans nummer, bangar inte för att plocka fram gitarren och dra en låt. Här är ett videobevis från i fjol.

Uppfinnarens tre största Youtubehits

Uppfinnaren Simone Giertz Youtubefilmer där hon testar sina hemmagjorda robotar har gjort succé. Vi bjuder på de tre mest sedda – och berättar om baksidan på fenomenet.

På terrängbana med unik suvcab

VIDEO: Följ med Di Weekend när vi ser vad Range Rover Evoque cabriolet går för i de franska alperna. Bilen är den första i sitt slag, en cabriolet i premiumsegmentet som dessutom klarar terrängkörning med den äran.

Gamern som siktade på att bli stor från start

TV: Jonas Ring, alias Sp4zie, en av Sveriges största gamers, berättar hur han byggde sin spelkanal från grunden.

De får fotbollsvärlden att häpna

TV: De 19-åriga tvillingarna Jakob och Josef El-Zein från Västerås driver en av världens största sportkanaler på Youtube. För Di Weekend berättar de om sin bakgrund och visar upp konsterna som gjort "Skilltwins" till ett fenomen på nätet.

Okända Sofia Karlberg är en av Sveriges största artister

TV: Hennes covers på låtar av Beyoncé och andra artister har fått över 135 miljoner visningar på Youtube. Vi har träffat den svenska sensationen Sofia Karlberg i studion.

Se de populäraste föredragen från TED

Årets stora TED-konferens pågår just nu i Vancouver, Kanada. Di Weekend har samlat några av de mest omtalade TED-föredragen genom åren.

Taylor Swifts hyllning till Max Martin i natt

När världsstjärnan Taylor Swift tog emot Grammy-statyetten för årets bästa album i natt tackade hon speciellt sin svenske medproducent Max Martin – som var med uppe på scen. Se det redan omtalade tacktalet här.

"Ludicrous"-läget sätter Teslan i spinn

Video: Se Di Weekends bilreporter Carl-Johan Lejland testköra fartvidundret Tesla på en isbana i Norge.

Därför är wearables hittills en flopp

TV: Floppen för wearables, kläder gjorda av pappersmassa och virtuella provrum var några av ämnena som berördes när en namnkunnig expertpanel diskuterade fashion tech på ett seminarium arrangerat av Di och ASFB under modeveckan.

»Jag lanserar nya styles varje vecka«

VIDEO: Modeentreprenören och designer Anine Bing om sitt okonventionella sätt att bygga en kollektion.

"Inte otroligt med ny musikal"

VIDEO: Björn Ulvaeus berättar om om nya krogshowen "Mamma Mia the party" och framtida planer.

Så tillagas en insekts­burgare

VIDEO: Anders Engström tillagar hamburgare gjorda på buffalomaskar och syrsor – och dukar fram dem till Di Weekends reporter och fotograf.

Dj-vd:n som ska vända Com Hems rykte

Video: Vad gör Com Hems vd Anders Nilsson bakom mixerbordet på klubben Fasching inför en dansande publik? Följ med bakom kulisserna på omslagsfotograferingen.

Se när Di testar prestanda­monstret

Video: Di Weekends bilreporter Carl-Johan Lejland har provkört McLaren 570S. Hans omdöme: fantastisk körupplevelse!

Hjärnan bakom svenska Star Wars-spelet

Video: I dag släpps datorspelet Star Wars Battlefront, utvecklat av svenska Dice, på den svenska marknaden. Vi bjuder på en teaser och visar

Claes Elfsberg - som du aldrig sett honom förut

SVT-ankaret Claes Elfsberg är aktuell med en ny tv-serie om 40-talistgenerationen. Di Weekend träffade tv-profilen, som nu pensioneras mot sin vilja, för en intervju om åldersdiskriminering. Här är en exklusiv förhandstitt på hur fotograferingen gick till för omslagsbilden.