Hoppa till innehållet

Sveriges sakesamuraj har flyt i affärer

Han har provat över 7 000 sorters sake och har intyg på att han tillhör en extremt exklusiv skara experter på den japanska nationaldrycken. Möt Sakesamurajen Åke Nordgren.
Sake bryggdes ­ursprungligen i trätunnor så kallade taru. Än i dag är ceremonin kagami biraki, att slå hål på tunnan, en tradition vid japanska högtider.
Sake bryggdes ­ursprungligen i trätunnor så kallade taru. Än i dag är ceremonin kagami biraki, att slå hål på tunnan, en tradition vid japanska högtider.Foto: Amanda Lindgren (Di)
Sushirestaurang Tokyo
Sushirestaurang TokyoFoto: Peter Lundegårdh
Sushirestaurang TokyoFoto: Peter Lundegårdh
Åke Nordgren på bryggeriet MizunamiFoto: Peter Lundegårdh
Åke Nordgren och ägaren till Mizunami bryggeriet
Åke Nordgren och ägaren till Mizunami bryggerietFoto: Peter Lundegårdh

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera