Di Weekend REPORTAGE

Svenskt slagläge

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Henrik Stenson.

Foto: TT

Fem spelare att hålla ett extra öga på under Nordea Masters.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Henrik Stenson
Ålder: 41 år.
Nationalitet: Sverige.
Världsranking: 7.
Fjolåret blev storslam för Stenson, som tog den första blågula majorsegern någonsin och krönte säsongen med ett Bragdguld. På hemmaklubben Barsebäck kan han räkna med att publiken lyfter honom. Om det nu behövs. Han kan banans onduleringar i sömnen.

Matteo Manassero
Ålder: 24 år.
Nationalitet: Italien.
Världsranking: 280.
2010 skrev supertalangen historia när han som 17-åring blev yngst någonsin att vinna på Europatouren. Sju år senare har italienaren åkt fritt fall på världsrankingen efter att ha brottats med tankedemoner och svingproblem. I mars blev han trea i Indien i mars – vänder det nu?

Lee Westwood
Ålder: 44 år.
Nationalitet: England.
Världsranking: 55.
Har redan hållit tacktal på Forsgården, Kungsängen och Bro Hof – men aldrig på Barsebäck. Westwood, som avgjorde Ryder Cup 2004 och var världsetta i november 2010, gör nu sitt tionde framträdande på svensk mark. Brukar med jämna mellanrum påpeka att han ”älskar Sverige”.

»Jag kan hata mig själv när jag spelar dåligt«

Alex Norén
Ålder: 34 år.
Nationalitet: Sverige.
Världsranking: 13.
Nordea Masters förvandlas med jämna mellanrum till Norén Masters. Nu jagar Haningesonen sin tredje inteckning i tävlingen. Har under våren bevisat att formen är på g – även om det blev missad cut i US Mastersdebuten.

Matthew Fitzpatrick
Ålder: 22 år.
Nationalitet: England.
Världsranking: 40.
Fjolårets seger i Nordea Masters blev ett karriärlyft för denne 22-åring från Sheffield. Betecknas idag som en av de största talangerna på europeisk mark. Har en avslappnad attityd på banan och försöker ofta snacka ned bollarna i hål.