Hoppa till innehållet

Stjärnkocken vidgar vyerna

Bykompost, 400 lokala grödor i en fröbank, egen tankesmedja och receptskrivning för traktens sjukhus. För Eneko Atxa, hjärnan bakom den baskiska Michelinrestaurangen Azurmendi, handlar arbetet om mer än bara trestjärnig kokkonst.
Eneko Atxi driver den trestjärniga restaurangen Azurmendi i Baskien.
Eneko Atxi driver den trestjärniga restaurangen Azurmendi i Baskien.Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Foto: Jack Mikrut
Eneko Atxi.Foto: Jack Mikrut
På Azurmendi står lokala grödor i fokus, särskilt sådana sorter som nästan glömts bort, eller är på väg att försvinna.Foto: Jack Mikrut
Lemon grass .Foto: Jack Mikrut
Vitlökssvamp .Foto: Jack Mikrut
Grillad hummer .
Grillad hummer .Foto: Jack Mikrut

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera