Hoppa till innehållet

Valhjärta i världsklass – men inga vägar leder till stjärnkrogen

I ett hundra år gammalt kulturskyddat torp på karga Färöarna har stjärnkocken Poul Andrias Ziska skapat en av världens bästa restauranger. Di Weekend reser i väglöst land för ett besök. 

Poul Andrias Ziska är kökschef på Koks.
Poul Andrias Ziska är kökschef på Koks.Foto: Miriam Preis
Pilgrimsmusslan är dagsfärsk och serveras med bland annat vattenkrasse och bovete.
Pilgrimsmusslan är dagsfärsk och serveras med bland annat vattenkrasse och bovete.Foto: Miriam Preis
Det torkade fårköttet ræst serveras med lingon och lav och monteras som en nigiri vid bordet.
Det torkade fårköttet ræst serveras med lingon och lav och monteras som en nigiri vid bordet.Foto: Miriam Preis

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera