Hoppa till innehållet

Spektakulära krogen – på havets botten

På Norges sydspets, halvön Lindesnes, planeras ett spektakulärt restaurangkoncept tillsammans med arkitektbyrån Snøhetta.

På havsbotten, fem meter under ytan, vilar restaurangen Under.

Restaurangen Under ska byggas fem meter under vattenytan.
Restaurangen Under ska byggas fem meter under vattenytan.Foto: Foto: Snöhetta
Restaurangen Under ska byggas fem meter under vattenytan.
Restaurangen Under ska byggas fem meter under vattenytan.Foto: Snöhetta
Besökarna börjar sin resa mot botten på första våningen, byggd så att man vid stormigt väder får en alldeles lagom saltvattenspray vid ingången.Foto: Snöhetta
Matsalen, som ska ta 100 gäster, ligger tre våningar ner med enorma panoramafönster
Matsalen, som ska ta 100 gäster, ligger tre våningar ner med enorma panoramafönsterFoto: Snöhetta

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera