Di Weekend REPORTAGE

Bäddat för en stjärnklar natt

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

STJÄRNTECKEN. Rätta rymdstämningen infinner sig först vid mörkrets inbrott.

Jack Mikrut

På de tusen stjärnornas hotell, Mil Estrelles, på den spanska landsbygden tas ”glamping” till en ny nivå.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Runt ett gammalt vackert stenhus med anor från 1400 talet, i Cornellá de Terri, har stora genomskinliga bubblor placerats ut.

Mil Estrelles är de katalanska orden för ­tusen stjärnor och hotellet, som ligger en timmes bilresa från Barcelona, har stjärnhimlen som tema.

Núria Ros startade med 3 bubbelsviter 2007. Numera finns det tio olika bubbelrum att boka och det har blivit en stor succé.

”Det kommer besökare från hela världen för att bo hos oss och uppleva stjärnhimlen”, berättar Núria Ros.

Jägare, polis och militär utbildas med VR-teknik

På måndagar brukar Mil Estrelles få ­besök av en astronom från närliggande ­Barcelona, som berättar om stjärnhimlen och dess konstellationer. Tisdagar och onsdagar går i astrologins tecken, då inbjudna astrologer leder diskussionskvällar.

”Gästerna älskar att sitta ner med ett glas champagne eller vin under bar himmel och lära sig mer om stjärnor och stjärnbil­derna”, berättar Núria Ros.

En natt i bubbelsviten kostar 2 800–3 250 kronor, då ingår föreläsningarna i vistelsen. Bubble Spica är den största ­sviten, uppkallad efter Spica – den lju­saste stjärnan i stjärnbilden Jungfrun som befinner sig 260 ljusår från jorden. Namnet passar­ två våningsboendet på 43 kvadrat­meter med stor sovrumsbubbla överst och vardagsrum och badrum.

Hotell: Förtrollande lyx i sensommarskogen

Bubble Casiopea på 19 kvadratmeter är den minsta bubblan med sovrum och badrum. Stjärnbilden som åsyftas syns tydligt på norra stjärnhimmeln med sina fem starkt lysande stjärnor.

Alla bubbelsviter ligger utplacerade runt den gamla gården, men i tillräckligt avskilda lägen för att mörkret ska omfamna en. Stjärnkikare ingår förstås.