Di Weekend REPORTAGE

Årets bästa bilder i Di Weekend

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dressyr-ryttaren Carl Hedin, 28 år, har ­jobbat hårt för att bli en av Sveriges största ridsportprofiler i sociala medier. Numera tränar han unghästar och har även börjat tävla i hoppning. När jag träffar honom på Särö, utanför Göteborg, visar han sitt Instagramkonto med 166 000 följare. Jag fastnar för uttrycket ”hästyoga” och ber honom visa mig hur det går till. Den vältränade favorithästen Lucas står blickstilla när Carl gör en sorts armhävning på hans rygg. Jag gapar av förundran och glömmer nästan av att ta bilden i rätt ögonblick. Text & Foto: Jack Mikrut

jack Mikrut

Näringslivsprofiler, kulturmänniskor, politiker och entreprenörer. Varje vecka porträtteras flera människor i Di Weekend, både i text och foto. Dagens industris fotografer har valt ut några favoriter från året som har gått.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Dressyr-ryttaren Carl Hedin, 28 år, har ­jobbat hårt för att bli en av Sveriges största ridsportprofiler i sociala medier. Numera tränar han unghästar och har även börjat tävla i hoppning. När jag träffar honom på Särö, utanför Göteborg, visar han sitt Instagramkonto med 166 000 följare. Jag fastnar för uttrycket ”hästyoga” och ber honom visa mig hur det går till. Den vältränade favorithästen Lucas står blickstilla när Carl gör en sorts armhävning på hans rygg. Jag gapar av förundran och glömmer nästan av att ta bilden i rätt ögonblick.

Text & Foto: Jack Mikrut

Efter att jag sett ett videoklipp där Peter Bodin, vd på Grant Thornton International, åker longboard föddes idén att ta en bild på honom där han susar fram i Londonmiljö. Jag tar med en bräda på flyget, men när vi kommer till kontoret visar det sig att Peter har en egen som han fått i present av sina spanska kollegor. Vi lyckas hitta en lucka bland turisterna på Tower Bridge och och tar omslagsbilden till Di Weekend nr 19/2019.

Text & Foto: Jesper Frisk

»»Jag kommer att leverera 2022, vänta bara««

Trafikborgarrådet Daniel Helldén har på några ­år blivit Stockholm stads mest kända politiker med sin egen hatgrupp på Facebook. Cyklisterna och bilisterna utkämpar verbala ­gatustrider, för att inte tala om fotgängarnas ilska över snöröjning på vinterhalvåret. Under min förmiddag med trafikborgarrådet hinner vi klättra upp i stadshusets torn för att njuta av den soldränkta staden i vinterlandskapet, åka elskoter i stadshusets fyrkantiga ­korridorer och bättra på en cykelmarkering på cykel­banan utanför, samt åka kommunalt.

Text & Foto: Joey Abrait

Influencerns bästa stalltips

Liberalernas partiledare Nyamko ­Sabuni har en glugg på vänster sida av leendet. Det är utmärkande för hennes utseende, och när vi ses på redaktionen för att ta bilder i studion har jag en tanke om att få henne att gapskratta och fånga hennes karaktäristiska leende. Någonting som visar sig vara svårare än jag trott. Det enda som får Nyamko Sabuni att skratta är min ­dialekt. När jag på skånska försöker förklara att jag ”Kör helkropp nu” så att hon är med på noterna. Det hon möter mig med är ­förvirring, följt av en härmning och det där underbara leendet. Hon brister ut i ett hjärtligt skratt, åt mig.

Text & Foto: Josefine Stenersen