reportage

Exklusivt boende: Möbelfrossa på godset

I godset Hellerup från 1670 huserar Knud Erik Hansen med familj. Vd:n för familjeföretaget Carl Hansen & Søn har fyllt sitt hem med designermöbler och antikviteter från Östasien.

Näthandel på hög nivå i Paris

Begreppet näthandel har fått en ny innebörd hos anrika Galeries Lafayette i Paris. Att gunga i det runda jättenätet Funarea under shoppingpalatsets klassiska kupol blev vårens upplevelse i Paris.

Krogdrömmar i Sveriges Toscana

Kocken Isabella Morrone lämnade Stockholm för att starta ett nytt liv på Österlen i Skåne. Mitt i den bördigaste av jordar och med havet skymtande vid horisonten ligger hennes egen restaurang, Bella på Österlen. Så mycket närmare hennes andra hemland, Italien, kan man inte komma utan att flytta från Sverige.

Civilisationens sista utpost

En gång om året kommer fartyget med varor till byns affär. Övrig tid får Siorapaluk och dess 42 invånare klara sig själva. Här finns ingen flygplats, ingen reguljär båttrafik och inga vägar leder hit eller härifrån. Di Weekend har besökt världens nordligaste by.

Hotelltest: Personligt söder om Visby

Stora rum med uteplats och med utsikt över havet bjuds på Djupvik, ett djärvt hotell i naturskönaomgivningar. Di Weekend låter sig förtjusas trots byggnadsstilens hårda tilltal.

Indiana Jones - i verkligheten

Vattenfyllda massgravar, sandhuggormar, huvudlösa krokodiler och plundrare som lurar runt hörnet. Det är inte en scen ur Indiana Jones, utan vardag för arkeologerna Maria Nilsson och John Ward: paret som har vigt sina liv åt att avslöja ­Egyptens historiska hemligheter.

Bäddat för en stjärnklar natt

På de tusen stjärnornas hotell, Mil Estrelles, på den spanska landsbygden tas ”glamping” till en ny nivå.

Rock'n'roll på Tel Avivs matscen

Tel Avivs exploderande matscen har blivit en hotspot för foodisar från hela världen. Men glöm allt vad fine dining och sobra miljöer heter här är det ”brutalist cooking” och dånande musik som gäller.

Mons Kallentoft om konsten att leva i Palma

PALMA, MALLORCA För bästsäljande författaren Mons Kallentoft är konsten meningen med livet. Det märks inte bara i hans böcker, utan också i hans magnifika penthouse i hjärtat av Palma.

Cityhotellet som verkar utan att synas

Diskret, lugnt och stilla – med 88 färgstarka rum. Di Weekend har bott på nyöppnade hotellet The Sparrow.

Ombord på superlyxkryssaren

Det pågår en kamp på haven om nästan 30 miljoner kryssningsresenärer. Rederierna tävlar om att presentera större, elegantare och lyxigare fartyg, fyllda av aktiviteter. Samtidigt orsakar kryssningsbåtarna mer koldioxidutsläpp per passagerare än flygplan. Di Weekend gick ombord på fartyget Celebrity Edge för att se kryssningens framtid.

Kändiseliten om Christian Falk

Musikern Christian Falks hyllade är det enda som sänts postumt, två dagar efter hans död. Boken om hans liv stoppades däremot av förlaget. Först nu, fem år senare, kommer intervjuboken – döpt efter hans Grammisbelönade album.

Sverige kan bli först ut med digital ­valuta

Sverige kan bli det första landet i världen att införa en helt digital ­valuta. Riksbanken utreder just nu en e-krona, som inom några år kan ersätta våra fysiska pengar. Men vad händer med ett samhälle när kontanterna i plån­boken blir digitala?

Konstrunda med snurr

En av Richard Serras stålskulpturer, Le Cone, såldes på Christie’s i New York för drygt 36 miljoner kronor. Åtta andra skulpturer i rostigt stål står permanent upp­radade på ­Guggenheimmuseet i Bilbao.

Blodbedragerskans mångmiljardbluff

Elizabeth Holmes vision om att revolutionera ­blodprovsindustrin, ­kombinerad med en sällsam ­övertalningsförmåga, ledde till att bolaget ­Theranos som mest värderades till 90 miljarder kronor. I dag ­existerar inte bolaget längre. Vilka mekanismer får entreprenörer att köra på, trots att allt är på väg utför?

Exklusivt boende: Rum för avkoppling

Som vd för pr-byrån Grand Relations jobbar Hans Hjelmqvist både gärna och mycket, men hemmet ska vara en ­fristad. Här – i en etage­lägenhet i Industriverket i Stockholm – möter naturens färger en personlig design som skapar harmoni.

Hotelltest: Boudoirstil lyfter brittisk weekendtrip

Jacques Garcia har inrett några av världens mest kända ­hotell, som La Mamounia i Marrakech och Hotel Costes i Paris. Nu har han inrett en gammal kyrka i London till ett överdådigt weekendhotell.

Urläckert i Basel

Världens största klockmässa, Baselworld, är fortfarande klockvärldens främsta mötesplats. 2019 års upplaga präglades av inno­vationer och optimism.

Fångade av konstens spindelman

Hans första digitala spindelnäts-scanning från en svarta ­änkan blev till ett konstverk på Bonniers Konsthall 2010. ­Numera är Tomás Saraceno konstvärldens spindelman.

Bäddat för en skön helg i bankpalatset

Behagligt exklusiv inredning, avkopplande cocktailbar, men för mycket nattsudd en trappa ned. Di Weekend checkar in på nya Bank Hotel i Stockholm.

Stjärnkocken vidgar vyerna

Bykompost, 400 lokala grödor i en fröbank, egen tankesmedja och receptskrivning för traktens sjukhus. För Eneko Atxa, hjärnan bakom den baskiska Michelinrestaurangen Azurmendi, handlar arbetet om mer än bara trestjärnig kokkonst.

Kampen om kokainet

Putumayo, Colombia Det skulle bli fred i Colombia och på köpet skulle kokainproduktionen strypas. Men efterfrågan driver utvecklingen åt motsatt håll. Di Weekend åkte till Colombia och träffade människorna bakom det allt billigare kokainet.

Exklusivt boende: Hemma i konstlyan

Paret Fredrik Wretman och Margaretha Söderling bor på 245 kvadratmeter vid Mariatorget. Här samsas konst och renoverade möbler på stora ytor.

Hotelltest: Diskret lyxigt i Helsingfors

Donald Trump ratade Hotel St George när han ­besökte Helsingfors förra året. Di Weekend är desto nöjdare efter en vistelse på ett föredömligt designhotell.

Full koll på franska kålhus

Kålhusen ”Les Choux” i Parisförorten Creteil visar en oväntad sida av arkitek­turen i den franska ­huvudstaden.

Inga fler artiklar tillgängliga