reportage

Hotell: Förtrollande lyx i sensommarskogen

Den pinfärska maten lagas över öppen eld, vi bor i små kojor och njuter av tystnaden.

Tillbaka till Tjernobyl

Pripyat, staden vid sidan om kärnkraftverket i Tjernobyl, var en av Sovjetunionens modernaste städer.

Exklusivt boende: Fasanskogen i ny skrud

Antikhandlaren och inredaren Martin Enget har samlat konst och hantverk i den totalrenoverade gården Fasanskogen. ”Jag…

Kanonkul – men ingen lek under kalla kriget

HEMSÖ I höst är det 30 år sedan Berlinmuren föll. På Hemsö strax norr om Härnösand är det som tiden stått stilla sedan dess.

Den gåtfulla ålen gäckar forskarna

Ålen har genom årtusenden konfunderat forskare. I dag är ålfrågan naturvetenskapens heliga graal. Patrik Svenssons bok om mysterierna kring den långsmala fisken har blivit en…

Hög verkshöjd i Paris

Besökarna i Dior- och Chanelbutikerna på den exklusiva ­gågatan Le Village Royal i Paris löper ingen risk att bli blöta i en eventuell regnskur. Drygt 800 paraplyer sitter färggrant uppspända mellan husen.

Stjärnkocken i obygden

Färöarna. I ett hundra år gammalt kulturskyddat torp på karga Färöarna har stjärnkocken Poul Andrias Ziska skapat en av världens bästa restauranger. Di Weekend reser i väglöst land för ett besök.

Ensam kvinna i en av världens farligaste sporter

Det är en av de farligaste sporterna i världshistorien. Jousting – tornerspel med solida lansar. För frisörskan Caroline Andersson är det ett sätt att skapa levande historia. ”Dör jag ska jag dö snyggt”, säger hon.

Swing it! På banan med dansen

I norra Roslagen invid Ålands hav arrangeras varje år Herräng Dance Camp, ett av världens största dansläger för lindy hop och andra gamla dansstilar från jazzens swingepok. Med deltagare från 55 länder mer än fördubblas antalet invånare i den lilla bruksorten under några sommarveckor.

Nästa stora steg för mänskligheten

På lördag den 20 juli är det 50 år sedan den första månlandningen. En prestation som har blivit en symbol för mänsklighetens styrka, framgång och nyskapande. Men varför har ingen återvänt sedan 1972? Och varför vill USA nu sätta den första kvinnan på månen 2024? Di Weekend åker till Nasas Kennedy Space Center och träffar historiska astronauter.

Turismofobin sprider sig i världen

Sommaren är synonym med semester – men nu säger allt fler städer nej till turisterna. I takt med att den globala turistindustrin vuxit och flygpriserna sjunkit har också ett ­lokalt motstånd mot mass-turismen blivit ­grogrund för ett nytt fenomen: turismofobi.

Tennis: Pickleballfebern till Sverige

Pickleball sägs vara den snabbast växande sporten i USA. Nu sprider sig febern även i Sverige. Men är det så kul och enkelt att lära sig som det sägs? Di Weekend Tennis har testat.

Tennis: Enkelt att njuta i paradiset

Coachella Valley Spelarna och coacherna rankar den som världens bästa turnering. Vi åkte till Indian Wells för att se om tävlingen lever upp till epitetet Tennis Paradise.

Hotelltest: Bästa boendet i byen

Köpenhamns ikoniska Hotel d’Angleterre har fått en värdig ­utmanare. Di Weekend gästar Sanders, byens mest omtalade hotell.

Exklusivt boende: Möbelfrossa på godset

I godset Hellerup från 1670 huserar Knud Erik Hansen med familj. Vd:n för familjeföretaget Carl Hansen & Søn har fyllt sitt hem med designermöbler och antikviteter från Östasien.

Näthandel på hög nivå i Paris

Begreppet näthandel har fått en ny innebörd hos anrika Galeries Lafayette i Paris. Att gunga i det runda jättenätet Funarea under shoppingpalatsets klassiska kupol blev vårens upplevelse i Paris.

Krogdrömmar i Sveriges Toscana

Kocken Isabella Morrone lämnade Stockholm för att starta ett nytt liv på Österlen i Skåne. Mitt i den bördigaste av jordar och med havet skymtande vid horisonten ligger hennes egen restaurang, Bella på Österlen. Så mycket närmare hennes andra hemland, Italien, kan man inte komma utan att flytta från Sverige.

Civilisationens sista utpost

En gång om året kommer fartyget med varor till byns affär. Övrig tid får Siorapaluk och dess 42 invånare klara sig själva. Här finns ingen flygplats, ingen reguljär båttrafik och inga vägar leder hit eller härifrån. Di Weekend har besökt världens nordligaste by.

Hotelltest: Personligt söder om Visby

Stora rum med uteplats och med utsikt över havet bjuds på Djupvik, ett djärvt hotell i naturskönaomgivningar. Di Weekend låter sig förtjusas trots byggnadsstilens hårda tilltal.

Indiana Jones - i verkligheten

Vattenfyllda massgravar, sandhuggormar, huvudlösa krokodiler och plundrare som lurar runt hörnet. Det är inte en scen ur Indiana Jones, utan vardag för arkeologerna Maria Nilsson och John Ward: paret som har vigt sina liv åt att avslöja ­Egyptens historiska hemligheter.

Bäddat för en stjärnklar natt

På de tusen stjärnornas hotell, Mil Estrelles, på den spanska landsbygden tas ”glamping” till en ny nivå.

Rock'n'roll på Tel Avivs matscen

Tel Avivs exploderande matscen har blivit en hotspot för foodisar från hela världen. Men glöm allt vad fine dining och sobra miljöer heter här är det ”brutalist cooking” och dånande musik som gäller.

Mons Kallentoft om konsten att leva i Palma

PALMA, MALLORCA För bästsäljande författaren Mons Kallentoft är konsten meningen med livet. Det märks inte bara i hans böcker, utan också i hans magnifika penthouse i hjärtat av Palma.

Cityhotellet som verkar utan att synas

Diskret, lugnt och stilla – med 88 färgstarka rum. Di Weekend har bott på nyöppnade hotellet The Sparrow.

Ombord på superlyxkryssaren

Det pågår en kamp på haven om nästan 30 miljoner kryssningsresenärer. Rederierna tävlar om att presentera större, elegantare och lyxigare fartyg, fyllda av aktiviteter. Samtidigt orsakar kryssningsbåtarna mer koldioxidutsläpp per passagerare än flygplan. Di Weekend gick ombord på fartyget Celebrity Edge för att se kryssningens framtid.

Inga fler artiklar tillgängliga