Di Weekend NYHETER

Yachten blev för liten för rysk miljardär

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

TRÅNGBOTT. Yachten var för liten, enligt den ryske miljardären.

Heesen Yachts

Trångboddhet är ett vanligt problem på bostadsmarknaden. Den ryske fastighetsmiljardären Kirill Pisarev är en av dem som vet hur det känns. Inte i sitt hem i London, men på sin yacht.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Den ryske miljardären Kirill Pisarev, grundare av fastighetsbolaget PIK Group, har sålt sin yacht för att den inte är "tillräckligt stor". Yachten har en jacuzzi, fem rum och plats för nio anställda. 

Försäljningen av yachten har lett till en tvist mellan Kirill Pisarev och företaget Moran Yacht and Ship Inc. Företaget hävdar att Kirill Pisarev är skyldig 7,5 miljoner kronor i arvode eftersom de visade honom yachten två år innan han köpte den. Efter att ha ägt den i ett och ett halvt år har Kirill Pisarev sålt yachten för 184 miljoner kronor.

Nu har han bytt upp sig till en betydligt större yacht för 245 miljoner kronor, skriver Luxury Listings NYC.

Världens största lyxyacht ägs av presidenten för Förenade Arabemiraten som äger en yacht kallad Azzam på 182 meter. Tidigare kunde den ryska miljardären tillika Chelseaägaren Roman Abramovitj stoltsera med titeln med sin 163 meter långa yacht Eclipse. Förra året läckte det dock ut uppgifter om att en ny yacht på ofattbara 222 meter håller på att byggas på ett varv. Vem som har beställt den är ännu inte känt.

Köpa ny båt? Hitta bästa låneränta (Extern tjänst)