Di Weekend NYHETER

Riskkapitalistens hotell världsbäst

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"OKLANDERLIGT". Det lilla hotellet Ett hem i Lärkstaden i Stockholm höjs till skyarna av Daily Telegraph.

Ett hem

Världen är nedlusad av lyxhotell, varav många lever på minnen från fornstora dagar. Men för att kvala in på listan över de 50 bästa krävs dock det där lilla extra. Ett hem, beläget i Lärkstaden i Stockholm klarar nålsögat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

 Det är britiska The Telegraph som låtit sina reseredaktörer sammanställa den exklusiva listan ”The 50 greatest hotel in the world”. Till deras egen förvåning är det flera etablissemang som inte klarar sig i konkurrensen med mindre boutique- och designhotell. Varken klassiska George V i Paris eller überexklusiva Mandarin Oriental i Hongkong är med i uppräkningen, som spänner över hela klotet.

På Sköldungagatan i Lärkstaden lär dock champagnekorkarna smälla högt efter att designhotellet Ett hem lyckats charma The Telegraphs testare.

Det tolv rum lilla hotellet är enligt tidningen ett ”tempel över nordisk mysighet”, har ”exceptionellt bra mat” samt ”oklanderlig, men ändå jordnära service”.

Ett hem är inrymt i en tidigare privatbostad från 1910 och har formgivits av den brittiska inredaren Ilse Crawford. Hotellet fick toppbetyg i Di Weekends test i november 2012 (23 av 25) där en övernattning beskrivs som ”att vara gäst på Downton Abbey”.

Ett hem ägs av Jeanette och Harald Mix, den senare kanske mest känd som frontfigur för riskkapitalbolaget Altor.

Hotellet ingår i den exklusiva skaran Small luxury hotels of the world vilket ger en gräddfil till gäster som är beredda att betala för sig och önskar avskildhet.

Följ Di Weekend på Facebook.