Hoppa till innehållet

Ren vindenergi ger ringar på vattnet i utvecklingsländer

Danska Vestas har utvecklat en ny investeringsmodell för vindkraftsprojekt i utvecklingsländer för att både kunna säkra positiva samhällseffekter och minska affärsrisken. Som bonus ska det även bli enklare för Vestas kunder att få finansiering.
SÄKRAR SAMHÄLLSVINSTER. ”Det är ett erbjudande från vår sida när vi går in i en ny marknad, där vi försöker se på helheten och inte bara sätter upp vindturbiner”, säger Vestas hållbarhetschef Kristian Heydenreich.
SÄKRAR SAMHÄLLSVINSTER. ”Det är ett erbjudande från vår sida när vi går in i en ny marknad, där vi försöker se på helheten och inte bara sätter upp vindturbiner”, säger Vestas hållbarhetschef Kristian Heydenreich.Foto: Jenny Leyman
GAV NYA ARBETSTILLFÄLLEN. Vestasprojektet vid Turkanasjön i Kenya.
GAV NYA ARBETSTILLFÄLLEN. Vestasprojektet vid Turkanasjön i Kenya.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera