Di Weekend NYHETER

På dansk fotosafari

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

TILLBAKALUTAT. Här sittandes i stora bekväma saccosäckar kan man luta sig tillbaka och avnjuta 5 decennier med Leonard Cohens konserter. Utställning visas på Konsthuset Nikolaj i Köpenhamn.

Jack Mikrut

För den som besöker vårt södra grannland Danmark pågår två stora, omtalade fotoutställningar nu i vår. Följ med Di och se hur de sanslöst rika har det och hylla minnet av en musiklegendar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Utställningen ”Leonard Cohen: A crack in everything” visas på Kunstforeningen GL Strand och Nikolaj Kunsthal i Köpenhamn fram till 13 april 2020.

Utställningen är den första som visar den kanadensiske poeten och artisten Leonard Cohens liv. Den hade premiär på det moderna konstmuseet Musée d’Art Contemporain de Montréal 2017 och visas nu för första gången i Europa. I denna ingår ljud, bild och rörligt från hela hans karriär, som pågick från 50-talet fram till hans död 2016.

Generationsfrågor blir rena grekiskan

Bland de 14 deltagande artisterna märks Kara Blake, Candice Breitz, George Fok och Leonard Cohen själv.

Den amerikanska fotografen och dokumentärfilmaren Lauren Greenfields utställning ”Generation Wealth” betraktar 25 år av vår moderna konsumtionskultur med fokus på en värld som är besatt av de rikas och de vackras liv. I sin jakt på att skapa en bild av detta har Greenfield besökt Ryssland, Island, Dubai, Irland och självklart USA.

Länge leve 1700-talsrebellen

”Generation Wealth” är även en dokumentärfilm som var öppningsfilm under Sundance-festivalen 2018. Fotoutställningen visas på konstmuseet Louisiana i Humlebæk, strax norr om Köpenhamn, fram till den 8 mars 2020.