Hoppa till innehållet

Makten att förändra finns i näringslivet

Jag kommer inte att sakna 2016, men de positiva strömningarna ger mig en hoppfull känsla inför framtiden.

Negin Azimi är världens yngsta TedX-arrangör, men även föreläsare och gymnasieelev. Någon att minnas från 2016.
Negin Azimi är världens yngsta TedX-arrangör, men även föreläsare och gymnasieelev. Någon att minnas från 2016.Foto: Foto: Jack Mikrut

Härom dagen skrattade jag gott åt en viral video där två brittiska tjejer sjöng en sång om hur 2016 verkligen har varit ett år som suger – allt från den våg av kulturpersonligheter som har lämnat jordelivet till att deras egen lilla önation tänker lämna EU, valet av Trump, terrordåd och mycket annat.

Det är roligt för att det är sant, och internet svämmar just nu över av listor med ”bevis” på att 2016 är det sämsta året någonsin.

Jag kommer sannerligen inte heller att sakna 2016, men jag känner ändå tacksamhet över att vara redaktör för sidor där vi gärna och ofta lyfter fram det som är positivt – oavsett om det är nya spännande bolag, personer som gått utanför ramarna och delar med sig av nya infallsvinklar och lösningar, eller roliga trender.

Vi har tyvärr inte haft möjlighet att skriva om alla exempel på företag och individer som har gjort insatser för att hjälpa och underlätta för alla de som nyligen kommit till vårt land. Men de är många. Och hållbarhet är numera ett så vedertaget begrepp att vi ofta inte behöver förklara det ens, och inte heller här har vi utrymme att lyfta fram allt som händer och görs inom svenska företag.

Det finns många fler exempel på positiva strömningar, och allt sammantaget (även om vi har lång väg kvar att gå) ger ändå en känsla av hopp, att det inte bara handlar om pengar utan att näringslivet också kan handla om just det ordet låter som – att ge näring åt livet, på alla plan.

En av de viktigaste intervjuer som publicerats på PS i år var med Negin Azimi, som när hon medverkade i mars var 17 år och världens yngsta Tedx-arrangör:

”Jag förstod att om jag vill förändra samhället till det bättre är det via näringslivet jag ska göra det.”

Något att ta med sig in i 2017.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera