Hoppa till innehållet

Kanye West på Ikea i Älmhult

Den världsberömda musikern Kanye West besökte på måndagen Ikea Älmhults designavdelning. West har många strängar på sin lyra och har under de senaste åren gjort flera exkursioner in i modebranschen, då som designer.

PÅ SVERIGEBESÖK. Kanye West var på tisdagseftermiddagen på Ikea i Älmhult.
PÅ SVERIGEBESÖK. Kanye West var på tisdagseftermiddagen på Ikea i Älmhult.Foto: Foto: Matt Sayles/Invision/AP/TT

Den amerikanska superstjärnan har blandat musik och mode allt mer under de senaste åren. I mitten av februari kombinerade han sina kreativa intressen och passade på att förhandsspela låtar från sitt sjunde soloalbum ”The life of Pablo” under en modevisning för hans klädlinje Yeezy senaste kollektion.

På tisdagen befann sig Kanye West i Sverige där han besökte Ikea Älmhults designavdelning för att ta del av den svenska möbeljättens design.

”Det stämmer. Vi kan bekräfta att han är på plats. Jag vill och kan inte säga mer än att han är i Älmhult på Ikea idag. På Ikea är vi ständigt nyfikna på olika personer, konstnärer och företag runtom i världen. Och att ha ett inspirerande möte är väldigt viktigt för oss för att skapa en mer dynamisk produktportfölj för våra kunder”, säger Jakob Holmström, pressansvarig på Ikea till Aftonbladet.

Besöket resulterade snabbt i spekulationer om att det är aktuellt med ett nytt designsamarbete mellan Kanye West och Ikea.

”Det får framtiden utvisa”, säger Jakob Holmström till Aftonbladet.

Det hade i sådana fall inte varit första gången som Kanye West slår sina påsar ihop med ett globalt varumärke. På hans meritlista syns bland annat skokollektioner för Nike, Adidas och Louis Vuitton.

Modebranschen är dock en tuff värld att ge sig in i även om du är en av världens mest kända musiker. I en lång utläggning på microbloggen Twitter meddela Kanye West tidigare i år att hans modeäventyr resulterat i skulder på omkring 450 miljoner kronor.

Innehåll från RiksbyggenAnnons

Snart dags för årsstämma – fem tips för att säkra ekonomin i din BRF

Elin Rydbäck är Riksbyggens specialist på ekonomisk förvaltning.
Elin Rydbäck är Riksbyggens specialist på ekonomisk förvaltning.

Höjda räntor och stigande energipriser har slagit brett mot ekonomin. Även många bostadsrättsföreningar genomgår just nu ett stålbad. Men enligt Elin Rydbäck, Riksbyggens specialist på ekonomisk förvaltning, finns det flera sätt att ta kontroll över föreningens ekonomi under 2024.

– Det är verkligen inte för sent att börja nu – tvärtom, säger hon.

EXTERN LÄNK: Så kan Riksbyggen underlätta ekonomin i er BRF. 

Att sitta i en BRF-styrelse har varit mer utmanande än vanligt de senaste åren. Räntorna har stigit, elpriserna har varit volatila och de generella kostnadsökningarna har märkts på alltifrån städavtalet till hissjouren. Dessutom kanske lokalhyresgästerna har haft problem med att betala en hyra som föreningen egentligen skulle behöva höja.

– Ingen har nog missat att det varit extra tufft för många av Sveriges bostadsrättsföreningar. Och även om inflationen nu är på väg ner så innebär det inte att kostnaderna sjunker, bara att de inte stiger lika snabbt, säger Elin Rydbäck.

Hög tid att börja nu

Med 2023 i ryggen är det snart dags för årsstämma för Sveriges bostadsrättsföreningar. Enligt SCB har den genomsnittliga utlåningsräntan till svenska bostadsrättsföreningar långt mer än fördubblats på mindre än två år. Och även om räntetoppen kan vara nådd, sitter många föreningar med bundna lån som snart ska omförhandlas – till klart högre nivåer än för några år sedan.

– Kostnaderna kommer med andra ord att fortsätta öka kommande år, särskilt räntekostnaderna om man har lån som ska omförhandlas. För de föreningar som inte redan tagit ett långsiktigt grepp på sin ekonomiska planering så är det hög tid. Men det är verkligen inte för sent, tvärtom är det här arbetet extra värdefullt just nu.

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen åt nästan 3 000 bostadsrättsföreningar i Sverige. Enligt Elin Rydbäck har dessa föreningar i allmänhet stått starka i turbulensen. Och det beror på att man arbetat väldigt långsiktigt med ekonomin.

– En bostadsrättsförening är på många sätt som vilket företag som helst. Föreningen har utgifter och inkomster och måste planera hållbart och långsiktigt. I de föreningar som vi hjälper så gör vi det på flera olika sätt, och kan se att föreningarna har gått in med en stabil ekonomi – ett långsiktigt sparande, god likviditet och fortsatt amortering.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Riksbyggens fastighetsförvaltning. 

EXTERN LÄNK: Här finns Riksbyggens fastighetsförvaltning – hitta din ort 

 

Mer från Riksbyggen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Riksbyggen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera