Di Weekend NYHETER

Interfloras vd: »Många som vill sprida kärlek och omsorg«

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nina Lindvall, vd på Interflora.

5 frågor till Nina Lindvall, vd på Interflora, som har sett hemleveranser av blommor öka lavinartat den senaste veckan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Hur påverkar corona beställningarna?

”Blommogramförsäljningen går mycket bra just nu. I och med den kris som samhället går igenom är det många som vill sprida kärlek och omsorg. Det är fint att se.”

Hur mycket har försäljningen ökat?

”Under de senaste tio dagarna har det skett en ökning på 90 procent jämfört med fjolåret. Det känns konstigt att prata om att det går bra, när det är så många branscher som befinner sig i en kris. Men det känns fint att vi kan hjälpa människor att sprida kärlek nu när de kanske inte kan träffa varandra.”

Hur går det för de fysiska butikerna?

”Där är det tufft i och med minskat kundflöde och även på grund av att större evenemang som bröllop och begravningar ställs in. Butikerna drivs av enskilda entreprenörer och vi har därför inte full insyn. Men jag tror tyvärr att vi kan se några konkurser framöver. Att onlinehandeln går bra bidrar dock till den fysiska handeln eftersom de som arbetar i butikerna sätter ihop buketterna och då får betalt för det arbetet.”

Vilka är det som beställer blommor?

”Det är en bred kundgrupp som består av företag, gamla, unga, män och kvinnor, ja alla egentligen. Sedan ser vi att många skickar blommor till äldre som befinner sig i riskgrupp och stannar hemma just nu. Där har vi självklart också vidtagit åtgärder i vårt arbetssätt. I stället för att ringa på dörren hänger vi blommorna utanför och ringer därefter och berättar att personen har en bukett utanför dörren.”

Finns det en risk att det blir blombrist?

”Än så länge ser vi att varuförsörjningen fungerar bra. Om landsgränserna stängs ligger vi dock risigt till eftersom vi är beroende av råvaror som odlas och exporteras från Holland. Men hittills går det bra.”