Hoppa till innehållet

Hon vill få oss att slippa notan

Acne Jeans förra vd Lotta Brattin tar över vd-posten på startup-bolaget Maitre. Nu vill hon förändra hur vi går på krogen.

Lotta Brattin.
Lotta Brattin.Foto: Jonas Eng

Med några klick på mobilen bokar Lotta Brattin ett restaurangbord via den splitternya appen Maitres, franska för hovmästare.

”Betalkortet är registrerat och kopplat till kassan, så när jag går från restaurangen dras pengarna automatiskt från mitt kort. Tanken är att effektivisera utan att reducera den mänskliga interaktionen. Mötet mellan gäst och servitör är en viktig del av upplevelsen”, säger Lotta Brattin.

Efter bara fyra månader får Lotta Brattin nu möjligheten att axla nygrundade företaget Maitres vd-post efter att från början jobbat med bolagets kommunikationsstrategi. Hon har tidigare jobbat på reklambyrån Acne International, varit vd för avknoppningen Acne Jeans och drivit pr-byrå. Nu ger hon sig in i en helt ny bransch.

”Att nå ut till restaurangvärlden med en techprodukt är en utmaning. Tjänsten förändrar beteendemönster och det är inte helt lätt i början”, säger Lotta Brattin.

Under Maitres beta-period har sju restauranger ingått, men målet är att vid årskiftet arbeta med 20 matställen i Stockholm. Sedan är siktet inställt på en global marknad och enligt Lotta Brattin beräknas omsättningen landa på 10 miljoner kronor våren 2018.

”Redan nu börjar vi kolla på städer som London, Paris, Amsterdam och Berlin. Till 2020 är vårt mål att finnas i utvalda städer över hela världen.”

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera