Di Weekend NYHETER

Han trollar fram miljoner i Vegas

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

MAGISKT UPPDRAG. Joe Labero har fått ett årslångt kontrakt i Las Vegas, där han sätter upp showen ”Inferno”.

Gigantiska eldkastare, jet-motorer och en man som blir delad i nio bitar.

Magikern Joe Labero har i sin karriär tagit sig hela vägen från Alvesta till Las Vegas. Nu har han haft premiär med showen ”Inferno” i spelmeckat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Det är midnatt i Las Vegas. Magikern och illusionisten Joe Labero sitter i pyjamas vid poolen och blickar ut över bergen för att hitta lugnet inombords. De senaste dagarna har varit intensiva och sömnen har blivit lidande – som den lätt kan bli vid en stor förändring i livet.

Den 1 februari spelades hans show ”Inferno” för första gången på legendariska The Paris Hotel. Av de 1 477 sätena var nästan 1 200 fyllda och under onsdagskvällen är det återigen dags för en spektakulär pyroteknisk föreställning.

”Här är jag granne med Backstreet Boys och mitt över gatan spelar Céline Dion. Det här är hela världens nöjeshuvudstad. Häromdagen repade vi när Robbie Williams kom in och sa ’You’re great man’”. Det var en häftig känsla”, säger Joe Labero.

Han är inte främmande för att turnera världen över med sina shower, men nu är det första gången på länge som han har en fast arbetsplats. Han har blivit kontrakterad för ett helt år på The Strip, där eldshowen ska spelas fem kvällar i veckan.

Han säger att det är svårt att avslöja avtalets exakta summa, men det ligger på tiotals miljoner kronor. Den ekonomiska prognosen för en produktion ser annorlunda ut här. I stället för att biljetterna säljs flera månader i förväg som i Sverige är verksamheten i Vegas mer beroende av dagsförsäljning.

Plötsligt kan det dyka upp ett diamantkonvent eller ett stort resesällskap från Dubai som skapar rusning till biljettkassorna.

”Vad det blir kvar av kontraktet vet jag inte i dagsläget. Jag hoppas på 70–80 procent. De fasta kostnaderna går ned radikalt när man väl har etablerat sig.”

Själva produktionen ”Inferno” är en påkostad historia. Mellan 4,5 och 5 miljoner dollar, 36–40 miljoner kronor, är investerade i de avancerade numren, berättar Joe Labero, som även är medproducent.

En stor skillnad från showens tid i Sverige, där den hade premiär i Göteborg 2014, är att magikern är ackompanjerad på scen av de brittiska eldkonstnärerna Fuel Girls.

”Det behövdes nytt blod och en mer internationell framtoning. Vi ville ha med tuffa tjejer och göra showen mer Vegas”, förklarar han.

Exakt hur länge Joe Labero blir stationerad i Las Vegas kan han inte svara på. I kontraktet ingår en klausul som ger honom möjlighet till förlängning på ytterligare ett år.

Utfallet beror på hur ”Inferno” står sig i den hårda konkurrensen i nöjesmeckat.

”Vi har ett väldigt bra läge, men det gäller att vara ödmjuk och samtidigt behålla nyfikenheten och spänningen. Det återstår att se hur länge det håller, allt går väldigt snabbt i showbiz. Du är aldrig bättre än din senaste föreställning.”