Di Weekend NYHETER

Finansprofiler gör upp i SM

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

PRISPENGARNA SKÄNKS BORT. Överskottet från turneringen går till välgörande ändamål.

Mostphotos

Deltagarna är vana att bolla mångmiljonsummor i jobbet. Men när Finans-SM i tennis nu ska avgöras är det äran snarare än prispotten som lockar till spel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Ett sextiotal spelare, med den gemensamma nämnaren att de arbetar i finans- och fastighetsbranschen, drabbar i dag, onsdag, samman i Catella Arena utanför Stockholm. Det är andra året i rad som tävlingen hålls. Arrangör är Catella tillsammans med tennisakademin Good to Great.

Tävlingen gäller herr- och damdubbel och lockar en rad finansprofiler. I startfältet syns bland andra Proventus vd Daniel Sachs, Annika Sigfrid, chef för aktiemarknadsrelaterade transaktioner (ECM) på Nordea, Claes Ekström, partner på Altor, Carl Molinero, styrelseordförande för Swish och Julia Ehrhardt, partner på finanskonsultbolaget FCG.

I fjol vann Gabriella Caracciolo och Beatrice Cedermark från Nordea i damklassen. Bland herrarna tog Rolf Andersch och Nicklas Johansson från SEB hem segern.

Miljonregn över padel

Vinnarna får – förutom äran – överskottet från turneringen. Summan, som i år väntas uppgå till nära 60 000 kronor, skänks till välgörande ändamål. Fjolårspotten gick till Cancerfonden och Diabetesfonden.

I herrklassen är fjolårsvinnarna favorittippade. De lär dock stöta på hårt motstånd från Rejlers styrelseordförande Peter Rejler i par med företagskollegan Niklas Mårtensson som sannolikt är sugna på att få revansch efter förlusten förra året. Bland damerna är det låga odds på Beatrice Cedermark i par med Annika Sigfrid som slutsegrare.