Hoppa till innehållet

Duon som tar Savile Row till Stockholm

Intresset för skräddat herrmode fortsätter att växa. Två brittiska entreprenörer ut-manade etablissemanget på klassiska Savile Row i London.

Nu tar de sina skräddarsydda kostymer till Stockholm.

MED BRITTISK ELEGANS. James Sleater och Ian Meiers blev av med sina bankjobb i samband med finanskrisen och startade Cad & The Dandy. Under helgen intar skräddarna Hotell Lydmar i Stockholm.
MED BRITTISK ELEGANS. James Sleater och Ian Meiers blev av med sina bankjobb i samband med finanskrisen och startade Cad & The Dandy. Under helgen intar skräddarna Hotell Lydmar i Stockholm.Foto: Joey Abrait

I helgen fylls Hotell Lydmar i Stockholm med brittisk elegans. Skräddare, hatt- och skomakare intar lokalerna för en välsydd festival.

Initiativet kommer av en relativt nystartad skräddarfirma på anrika Savile Row i London. Cad & The Dandy startades 2008 av de två finanskillarna James Sleater och Ian Meiers som båda blev av med sina bankjobb i samband med finanskrisen.

”Savile Row hade inte hängt med i svängarna. Många gör fantastiska kostymer, men alla vill inte se ut som Winston Churchill”, säger James Sleater.

Genom att utmana gamla idéer och arbetsmetoder lyckades de tillverka skräddarsydda kostymer till hälften av det genomsnittliga priset på Savile Row – men med samma kvalitet och omsorg om detaljerna.

”Relationen med kunden är det viktigaste av allt”, säger Ian Meiers.

En mer avslappnad attityd till skräddarsydda kostymer visade sig vara rätt väg att gå. Idag är bolaget ett av de största på Savile Row.

”70–75 procent av Saville Rows kunder är internationella, främst från Amerika och Kina, men vi ser att intresset i vårt närområde i Europa ökar”, säger James Sleater.

”50 procent av våra dubbelknäppta kostymer kommer från beställningar i Stockholm”, säger Ian Meiers.

Efter att under några år ha gjort regelbundna privatbesök i Stockholm satsar Cad & The Dandy nu på att locka en större publik.

Under helgen intar skräddarna Hotell Lydmar i Stockholm för att genomföra så kallade konsultationer och låta presumtiva kunder klämma på några av de tusentals tyger och kvaliteter som bolaget har i sin katalog.

Dessutom finns sko- och hattmakare på plats. Och riktiga paraplyer.

”Det är konstigt, det regnar nästan lika mycket i Sverige som i London, men här finns väldigt få vackra paraplyer. De här hopfällbara sakerna som går sönder – det är djävulens påfund”, skrattar James Sleater.

Att investera i en skräddarsydd kostym kan vara en god investering.

”En kund köpte en kostym hos oss och blev ifrågasatt på jobbet: ’Du försöker för hårt’, sa hans arbetsgivare. Han sa upp sig. I dag har han ett extremt mycket bättre jobb, har 38 kostymer, det förändrade hans liv”, säger James Sleater.

Till eventet på Lydmar är alla välkomna och den som vill boka en tid med skräddarna gör det enklast via Cad & The Dandys hemsida.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera