Hoppa till innehållet

Bokklassikern får mörkare ton

Den påkostade nyfilmatiseringen av Bröderna Lejonhjärta ligger fortfarande på is. Men nu släpps den klassiska boken i två nyutgåvor, med mörkare och råare bilder av konstnären Jesper Waldersten. ”Astrids barnbarn började gråta när jag visade bilderna”, säger han.
UTSTÄLLNING. Konstnären Jesper Waldersten har illustrerat nyutgåvan av Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta”. I Kulturhusets verkstad står han framför det som ska bli draken Katlas rygg. Utställningen är en förlängning av nyutgåvan av boken.
UTSTÄLLNING. Konstnären Jesper Waldersten har illustrerat nyutgåvan av Astrid Lindgrens ”Bröderna Lejonhjärta”. I Kulturhusets verkstad står han framför det som ska bli draken Katlas rygg. Utställningen är en förlängning av nyutgåvan av boken.Foto: Evelina Carborn
SLÄPPS I MAJ. Boken ges ut i två utgåvor: en textbok för ungdomar och en konstnärlig där Jesper Walderstens verk tar större plats.
SLÄPPS I MAJ. Boken ges ut i två utgåvor: en textbok för ungdomar och en konstnärlig där Jesper Walderstens verk tar större plats.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera