Di Weekend NYHETER

86.000 för en kvadratmeter parkeringsplats

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Erik Olsson Fastighetsförmedling

Garageplatser för miljonpriser har tidigare varit ett företeelse främst på Östermalm i Stockholm. Nu har fenomenet också nått andra delar av staden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Erik Olsson Fastighetsförmedling har precis sålt 12,1 kvadratmeter parkeringsplats på Södermalm för facila priset 1.050.000 kronor, vilket innebär 86.777 kronor per kvadratmeter.

För det priset fick köpare köparen en parkeringsplats på 12,1 kvadratmeter med en månadsavgift på 325 kronor i ett nyrenoverat varmgarage.

Utropspriset var 750.000 kronor men efter en hetsig budgivning mellan två köpare var det en juridisk person som plockade hem parkeringsplatsen.

Säljaren är en bostadsrättsförening som ombildat sina garageplatser från hyresrätt till bostadsrätt. Två platser i garaget har redan sålts för 950.000 respektive 1.050.000 kronor.

I fjol såldes en garageplats på Östermalm i Stockholm med utropspriset 1,5 miljoner kronor. Men den var lite större, hela 15 kvadratmeter.

”Det här är ett helt nytt fenomen, men det lär bli mer”, säger Jonas Lind på Erik Olsson Fastighetsförmedling som sålde platsen på Södermalm.