Hoppa till innehållet

86.000 för en kvadratmeter parkeringsplats

Garageplatser för miljonpriser har tidigare varit ett företeelse främst på Östermalm i Stockholm. Nu har fenomenet också nått andra delar av staden.

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Erik Olsson Fastighetsförmedling har precis sålt 12,1 kvadratmeter parkeringsplats på Södermalm för facila priset 1.050.000 kronor, vilket innebär 86.777 kronor per kvadratmeter.

För det priset fick köpare köparen en parkeringsplats på 12,1 kvadratmeter med en månadsavgift på 325 kronor i ett nyrenoverat varmgarage.

Utropspriset var 750.000 kronor men efter en hetsig budgivning mellan två köpare var det en juridisk person som plockade hem parkeringsplatsen.

Säljaren är en bostadsrättsförening som ombildat sina garageplatser från hyresrätt till bostadsrätt. Två platser i garaget har redan sålts för 950.000 respektive 1.050.000 kronor.

I fjol såldes en garageplats på Östermalm i Stockholm med utropspriset 1,5 miljoner kronor. Men den var lite större, hela 15 kvadratmeter.

”Det här är ett helt nytt fenomen, men det lär bli mer”, säger Jonas Lind på Erik Olsson Fastighetsförmedling som sålde platsen på Södermalm.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera