Di Weekend MODE

Caitlyn Jenner är H&M:s nya ansikte

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Foto: H&M Sverige

H&M satsar på mångfald. Modell för den kommande sportkollektionen är Caitlyn Jenner, OS-medaljören som i fjol genomgick en könskorrigering.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Ny modell för H&M:s kommande sportkollektion blir tv-personligheten Caitlyn Jenner, skriver den brittiska tidningen Daily News. Nyheten blev känd när Caitlyn Jenner publicerade en bild på Instagram, där hon har 6,3 miljoner följare med kommentaren: ”Backstage med @hm. Kan inte vänta på att få visa er mer av denna inspirerande och fantastiska kampanj".

Backstage with @hm. Can't wait to show you more of this inspiring and amazing campaign! #StayTuned #HMSport

Ett foto publicerat av Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) Mar 10, 2016 kl. 5:45 PST

Caitlyn Jenner är bland annat känd från realityserien om familjen Kardashian och för att ha tagit guld i tiokamp för herrar i OS i Montreal 1976. I fjol genomgick Jenner en uppmärksammad könskorrigering, och 66 år gammal, har hon i dag blivit en stark företrädare för den amerikanska HBTQ-rörelsen.

Förutom att vara modell för andra klädmärken arbetar Caitlyn Jenner i dag även som sportkommentator och har en egen tv- show. När det avslöjades att hon blir H&M:s nya modell skrev hon på Twitter:

"Vissa dagar måste jag bara säga ...Jag älskar att jag slutligen är fri att vara mig själv."

 Tidigare har den svenska klädjätten anlitat stjärnor som Katy Perry, David Beckham och Beyoncé som modeller. Att valet denna gång föll på Caitlyn Jenner beskriver bolagets pressavdelning så här:

"Vi har valt henne för att vi vill visa att allt är möjligt – i såväl sport som i livet. Kollektionen består av plagg med hög teknisk prestanda, skapade för att fira individualitet och tron på sig själv", skriver H&M i ett mail.