Di Weekend KROG

Omtest: Tystare på Stureplans dyra japan

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

POPULÄRT. Kasai i Stockholm.

Foto: Patrik Olsson

Avgrundsvrålet är tack och lov borta. Det är det första som vi kan konstatera när vi stiger in på Kasai igen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Den gemensamma, och utomordentligt påfrestande, hälsningen irasshaimase, som alla i personalen utbrast i så fort någon ny gäst anlände till matsalen, har avskaffats. Sannolikt på allmän begäran.

Annars är det mesta sig likt på den hårdsatsande japanen. Menyn är ambitiös med sin strävan mot modern japansk fusion, men maten tyvärr alltför ojämn. Köket är rappt med att leverera, men har fortfarande en förkärlek för att dränka rätterna i majonnäsbaserade, gärna vitlöksstinna, såser.

Krogtest: Ögonfröjd utan udd

Men det finns inslag på menyn som står ut. Av de inledande snacksen är de friterade brysselkålsbladen, överströdda med bonitoflingor, balsamvinäger och mandelspån, i särklass. Tunna, halstrade skivor av albacore, den långfenade tonfisken, med ett täcke av svamp, tryffel och soyavitlökssås är både vackert och smakrikt. Och pilgrimsmusslan med yuzugelé och mandarin som kommer in i sitt skal på isbädd är en riktigt vass kombination.

Imponerande effektivitet

Lekfullt & mumsigt

Vi imponeras mer av den unga servicepersonalen som briljerar med sin effektivitet. Så fort det börjar bli ebb i vinglasen tillfrågas vi om påfyllning och när vi beställer in några fler smårätter kommer dessa raskt in på bordet. Det kostar alltjämt betydligt mer än det smakar att äta här. En inte alltför utsvävande middag går utan problem loss på en bit över 1 000 kronor per person och det är väl saftigt.

FAKTA
Kasai, Stockholm

Totalbetyg: 19 poäng

Mat: 7 poäng

Service: 4 poäng

Miljö: 3 poäng

Prisvärt: 3 poäng

Priser: Snacks 35-185 kronor, Mellanrätter 85–280 kronor, efterrätter 95-115 kronor.

Öppettider: Tisdag–fredag 17.00–01.00, lördag 16.00–01.00.

Telefon: 08-442 89 00. Webbplats: kasai.se.

Först testad: 18 november 2016.

VISA MER

Även om ambitionerna är lovvärda så har Kasai fortfarande en del skavanker att jobba på. Betygen blir precis desamma som vid vårt tidigare besök. Publiken verkar dock ha hittat hit – en tidig vardagkväll i mitten av fattiga januari är både baren och matsalen fullsatta. Möjligen är det också närheten till Stureplan som lockar.