Di Weekend KROG

Omtest: Stimmigt och gott på krogstråket

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stim drar mycket fullt och stämningen är hög när Di Weekend kommer på besök.

Jonas Eng

Bättre service höjer betyget ett snäpp för fiskekrogen Stim på Östermalm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Det finns en romantiserande bild av den gemytliga sydländska kvarterskrogen, där stämningen är hög, maten genuin och vinet lokalt.

Det närmaste man kommer detta i Stockholm är förmodligen det lilla ”krogstråk”, som vi kallade den här ­delen av Narvavägen i vår ursprungliga ­recension av fiskerestaurangen Stim i feb­ruari.

Till det krogstråket räknar vi också klassikern Cassi och den franska vinbaren Bar à Vins vägg i vägg med Stim. Bar à Vins får åka lite snålskjuts här. Ett glas där, före ­eller efter middagen på Stim, rekommenderas nämligen varmt.

Stämningen är hög och båda ställena är knökfulla när vi anländer. Det är bara vädret som gör att den där idylliska sydländska känslan inte vill infinna sig på riktigt.

Vårig meny

På Stim är det mesta sig likt från våra ­besök i vintras. Fiskråvaran är densamma i praktiskt taget alla rätter. Tillbehören har i ­några fall bytts ut mot mer säsongsanpassade, både de som köps till vid sidan av och de som kommer som ingredienser i huvudrätterna.

FAKTA
Stim, Stockholm

Totalpoäng: 19

Mat: 7 poäng

Miljö: 4 poäng

Service: 5 poäng

Prisvärt: 3 poäng

Priser: Förrätter 95–235 kronor. Huvudrätter 215-365 kronor, plus grönsaker och potatis 45–65 kronor.Dessert: 95 kronor.

Öppettider: Tisdag–lördag 17.00-23.00.

Antal platser: 38.

Adress: Narvavägen 32, Stockholm.

Telefon: 08-408 005 55.

Webbplats: Stimgrill.se.

Senast testad: 23 februari (18 poäng).

VISA MER

Det där att köpa till grönsaker och potatis separat gör att prisnivån är något högre än vad menyn ger sken av vid första ­anblicken.

Grön sparris från Gotland är ett givet val så här års. Det måste vara en av de första leveranserna av sparris från ön och den ­anländer till vårt bord lätt grillad och med västerbottensost på. Den vita sparrisen serveras vid vårt återbesök tråkigt nog bara som tillbehör till ­rödingen. Eftersom vi ­bespetsat oss på hälle­flundra missar vi den.

Krogtest: Kvarterskrogen Stim

Hälleflundran serveras med stora blåmusslor i en härligt krämig champagnesås och kan mycket väl vara det bästa vi ätit på Stim. Kungskrabban, som köket rekommenderar, är däremot lite av en besvikelse.

Det är klart att rabarber är en förträfflig avslutning, förföriskt god med glass och kaksmulor.

Generöst betyg

Bland smårätterna, som fungerar som förrätter, kan vi inte låta bli att än en gång ­beställa den lilla ankslidern, anklever med tunt skivat äpple, som slinker ned lika lätt som förra gången.

Servicen är så bra att vi höjer betyget till maximala fem. Det kanske är att ta i, för om det är något som kan skifta mellan olika ­besök så är det just servicen. Men Stim förtjänar 19 poäng totalt och vi har en så trevlig kväll att vi tillåter oss att vara lite generösa.

Krogtest: Dubbel matglädje när Portal växer

Det var för övrigt nära att det inte blev något omtest av Stim. Nyligen utbröt nämligen en brand på Portugals ambassad med samma adress, Narvavägen 32. Den krog som drabbades var franska Cassi, som till följd av omfattande vattenskador måste hålla stängt på obestämd framtid. Därmed är alltså Östermalms hetaste krogstråk för tillfället decimerat.