Di Weekend KROG

Omtest: Bonnie’s levererar

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jack Mikrut

Att Bonnie’s har gjort sig förtjänt av ­titeln Årets affärskrog råder det ingen tvekan om. Nivån är fortfarande hög när Di Weekends krogtestare återvänder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Det är inte utan viss nervositet som vi kliver in genom de gedigna träportarna på det pampiga före detta bank­palatset Bank Hotel.

Efter att vi var här senast och besökte restaurangen Bonnie’s tilldelades den Di:s årliga krogutmärkelse Årets affärskrog. Nu är det dags för omtest.

Det visar sig att oron är helt obefogad. Bonnie’s håller stilen. Efter den oljestinna focaccian prövar vi en fin, om än aningen kall, burrata som vilar på tunt skivade tomater och lagrad citron. Dessutom utmärkt matiga ostron, både Demoiselle Normandie och Amelie Pousse en Claire, med rödlöksvinägrett, stark sås och en citronklyfta.

Men så kommer lite grus i maskineriet. Eller rättare sagt så tvärbromsar det. Efter förrätten blir vi nämligen sittande. Länge. En kvart blir till en halvtimme som blir till 45 minuter. Visserligen har det blivit fullt i matsalen, men väntetiden är i längsta laget.

Bäddat för en skön helg i bankpalatset

Till slut skyndar vår servitör till, ursäktar sig, förklarar att det skett ett missöde i köket och fyller på våra glas upp till brädden. Strax därpå kommer också varmrätterna in. Servicebetyget hänger minst sagt löst, här krävs en uppryckning.

Blomkålen till huvudrätt är en stor, perfekt tillredd, bit som serveras med savoykål, grillad lök och ett täckte av gröna blad. Ankan är klart mättande: många generösa skivor av blodrött ankbröst ovanpå en spegel av tjock, smakrik portvinssås och rostade morötter.

FAKTA
Bonnie's

Priser: Förrätter 155-175 kronor, ­huvudrätter 205-415 kronor, ­efterrätter 85-295 kronor.

Antal platser: 94.

Öppettider: Frukost mån-fre 06.30–10.00, lör-sön 07.00–11.00. Brunch lör-sön 12.00–15.00. Lunch mån-fred 11.30–14.00. Middag mån-tor 17.00–23.00, fre & lör 17.00–23.30, söndag 17.00–22.00.

Köksmästare: Janne Holopainen.

Adress: Arsenalsgatan 6.

Telefon: 08- 598 580 20.

Webbplats: bankhotel.se

Poäng:

Mat: 7

Miljö: 5

Service: 4

Prisvärt: 3

Totalt: 19

VISA MER
Fullsatt redan tidigt

Signaturefterrätten ”Smash the piggy bank” är omtalad, och det med all rätta. Med en hammare slås choklad­spargrisen sönder och maränger sprids ut över björnbärssorbeten, hasselnötterna och hjortronen på fatet under. Det är en lika effektfull som genomtänkt sockerchock som gott och väl räcker till tre personer.

Krogtest: Bistro med brister

Att Bonnie’s har gjort sig förtjänt av ­titeln Årets affärskrog råder det ingen tvekan om. Trots den tidiga timmen är det fullt vid borden. Restaurangen har redan blivit en lika naturlig som högklassig mötesplats mitt i Stockholms finanskvarter.