Di Weekend KROG

Melker Andersson slår på stort

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Melker Andersson öppnar ny restaurang.

Melker Andersson har mest fått rubriker för utpressningsmålet, krogförsäljningar och mångmiljonutdelningar de senaste åren. Men nu öppnar han vad som sannolikt är Stockholms största restaurang, Mother med 500 platser.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Bakom Mother står trion Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Svensson.

Restaurangen ingår i Melker Anderssons och Danyel Couets restaurangkoncern Grupp F12, som under de senaste åren bantats kraftigt. Försäljningarna av restaurangerna Villa Godthem, Trattorian, Le Rouge och Grill har fått många att undra om Melker Andersson höll på att dra sig tillbaka från restaurangbranschen efter de hot och utpressning som han utsattes för.

Men parallellt med de försäljningarna har Grupp F12 i tre års tid arbetat med den restaurang som nu öppnat i det helt nybyggda Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i centrala Stockholm. Det är den största restaurang Melker Andersson öppnat.

"Det är det absolut, både till yta och antal platser. Men jag vet ju inte hur många gäster vi kommer att ha på ett år", säger Melker Andersson.

Mother består av en sammanhängande enhet med samma meny i hela restaurangen och som sådan är restaurangen antagligen störst i Stockholm. Det är öppet från tidig morgon till efter midnatt.

Ett gissel med nyöppnade restauranger som snabbt blir populära brukar vara att det kan vara svårt att få bord. Med 500 platser ska väl det inte vara något problem.

"Jag är själv trött på att planera mina restaurangbesök. För mig är det viktigt att kunna hitta ett ställe när man kommer på att man vill äta", säger Melker Andersson.

Arbetsnamnet på restaurangen som har en slag "må-bra-filosofi" var Good Life.

"Mother är egentligen samma sak. Det är moder jord, något som står för njutning och trygghet", säger Melker Andersson.