Di Weekend KROG

Krogtest: Slätstruket på Asian Post Office

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Weekend blir aldrig besvikna under besöken på Asian Post Office, men det lilla extra saknas.

Jesper Frisk

Stämningen är god och servicen bra – men mycket mer än gott och bra blir det aldrig på Asian Post Office.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

I somras slog en dyster nyhet ner i Stockholms restaurangvärld. Stjärnkocken Sayan Isakssons krogkluster med Esperanto, Shibumi och Imouto stängde ner som följd av vikande antal besök och havererad lönsamhet.

Sayan Isaksson stod i bräschen för ­vidareutvecklingen av det asiatiska köket, hans Råkultur (Årets affärskog 2010) satte till exempel standarden för hur sushi tilläts vara något annat än lagom lax och billig avokado.

Krogtest: Exklusiv njutning på Soyokaze

Nyöppnade krogar som Vassa Eggengruppens Tako och Stureplansgruppens Asian Post Office har framgångsrikt fångat en trendkänslig publik som tycker om det asiatiska köket i en bred form.

Ofokuserat

Det är lite Vietnam, något kinesiskt, mycket koriander, ett dussin california rolls med sirachamajjo och chiliheta softshell crabs eller överprisad kungskrabba, gärna slungad i smör. Gästerna vallfärdar till de centralt lokaliserade ställena i Stockholms innerstad.

Krogtest: Förföriskt gott hos Videgård

Resultatet blir tyvärr aldrig särskilt unikt, och även om vi inte blir besvikna, på vare sig krispig fläsksida, med stekt ägg eller halstrad laxsashimi med tryffel, och friterat purjotrassel eller mumsiga ­kinesiska wontons med broccoli och shitake, så saknar vi den där sista genuina touchen vid rätterna på Asian Post Office.

FAKTA
Asian Post Office, Stockholm

Priser: 45-255 kronor. Desserter 45-95 kronor.

Öppettider: Måndag-­torsdag 16.30-”sent”. Fredag 16.00-”sent”. Lördag 16.30-”sent”.

Antal platser: 110 plus 30 i baren.

Köksmästare: Tal ­Borenshtein.

Adress: Regeringsgatan 66, Stockholm.

Telefon: 08-20 60 10.

Webbplats: asianpostoffice.se

Poäng:

Mat: 6

MIljö: 4

Service: 4

Prisvärt: 3

Total poäng: 17

VISA MER

Stämningen är god och servicen likaså, men vi kan inte annat än att konstatera att den där sista nivån på rätterna lyser med sin frånvaro.