Di Weekend KROG

Krogtest: Noi mer vackert än gott

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jonas Eng

Trots att mästerkocken ­Stefano Catenacci är hjärnan i köket lyfter inte hans senaste skapelse, Noi.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Allt talar egentligen för krogen, som ersatt italienaren Caina i källaren på hotellet Nobis vid Norrmalmstorg. Läget är utmärkt, köks­ledningen meriterad och lokalerna fulla av historia. Ändå vill det sig inte riktigt.

Barnsjukdomarna från i våras finns olyckligtvis kvar. Råbiffen är en fröjd i färg och komposition med krispig surdeg, picklad rödlök och klickar av syrad grädde, men smakar inte alls lika ­mycket som den är vacker.

Tonfisken, serverad i en generös portion på sandsten, är fortfarande lite för tillagad och vi saknar det där köttiga motståndet som tonfisk bör ha. Däremot är såserna till, en fin chimichurri och husets egen Nobisdressing, delikata. Och de ­rekommenderade tillbehören, spänstig broccolini och friterade kronärtskockor, passar perfekt, även om parmes­ankrämen till de senare är lite väl uddlös. Ankan är bättre: klanderfritt stekt med krispig kant och serverad med grönpepparstinn apelsin­sås, brysselkål och pumpa.

Chokladfondenten är precis så härligt rinnig som den ska vara, men citron­pajen är en kompakt och väl snålt tilltagen bit som ser lite ensam ut på assietten när den kommer in.

Krogtest: Utsikten är allt på Arc

Det är inget fel på kunnandet hos eller omtanken från personalen i början, men i takt med att matsalen fylls verkar man hänga med allt sämre. På slutet blir vi ­sittande, oförmögna att överrösta det ­stigande sorlet och fånga någons uppmärksamhet länge nog för att beställa in notan. Det känns som ett onödigt slarv och något som lätt går att undvika.

FAKTA
Noi, Stockholm

Totalbetyg: 18 poäng

Mat: 7 poäng

Miljö: 4 poäng

Service: 4 poäng

Prisvärt: 3 poäng

Priser: Förrätter 165–265 kronor, varmrätter 195–405 kronor.

Öppettider: Tisdag–onsdag 17–23, torsdag–lördag 17–01.

Telefon: 08-614 10 30.

Webbplats: nobishotel.se/noi.

Först testad: 4 maj 2018, 18 poäng.

VISA MER

Vi lämnar med exakt samma känsla som i våras. Noi har så mycket som talar för sig och tyvärr samtidigt en hel del kvar att bevisa.

Krogtest: Mellanrätter utan mersmak