Di Weekend KROG

Krogtest: Café Cuvée plockar nya poäng

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Café Cuvée ligger på Södermalm i Stockholm.

Amanda Lindgren

Både servicebetyg och prisvärdhet åker upp ett snäpp när Di Weekend gör ett omtest på Café Cuvée på Södermalm i Stockholm.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Vid våra första besök på charmiga, nyöppnade Café Cuvée noterade vi en hel del barnsjukdomar som drog ned betyget – godkänd service och rätter som inte höll måttet. När vi återvänder för ett omtest är det en stimmig och fullsatt fredagskväll, stämningen är på topp i den mysiga lilla lokalen. Gladlynta kompisgäng trängs med kolleger på aw och nyförälskade par, det här blir ett rejält stresstest.

Menyn är i princip densamma som vid våra tidigare besök. Vi startar med en klassisk lantpaté som serveras med dijonsenap och cornichoner och Café Cuvée visar sig omedelbart från sin bästa sida. För 90 kronor är den ett fynd.

Det går att komma riktigt billigt undan på Café Cuvée, här finns snacks och små­rätter under hundringen. Charktallriken i två etage är den enda rätten som kostar över 200 kronor på den ordinarie menyn.

Bland rätterna rekommenderas en ­läcker havskräfta serverad med rotselleri, hasselnötter, och brynt smör. Missa inte heller Cavatellipastan smaksatt med parmesan och en härligt stark jalapeño som balanserar med söt karamelliserad lök – riktigt bra!

Det är fortfarande en bit kvar innan ­burratan med aubergine, paprika och ­kapris sitter perfekt, och den avslutande osttallriken är tyvärr en besvikelse. ­Comtén har legat uppskuren alldeles för länge och är torr och tråkig i kanterna.

FAKTA
Café Cuvée, Stockholm

Pris: Mellanrätter 85–175 kronor, större rätter 225–275 kronor, desserter 95–165 kronor.

Öppet­tider: Onsdag-torsdag 17–23, fredag–lördag 17–24, söndag 17–23.

Telefon: 08-640 82 88.

Webbplats: cafe­cuvee.se.

Tidigare testad: 11 januari 2019 (16 poäng).

Totalbetyg: 18 poäng

Mat: 6 poäng

Miljö: 4 poäng

Service: 4 poäng

Prisvärt: 4 poäng

VISA MER

Servicen flyter på bra under kvällen och vi blir väl omhändertagna utan besvikelser, varför både servicebetyg, och prisvärdheten åker upp ett snäpp.