Hoppa till innehållet

Stjärnkockens hemliga comeback efter de tuffa åren

ÖREGRUND. I ett par decennier var Melker Andersson en av Sveriges mest framträdande kockar och krögare. När hans restaurangkoncern var som störst 2013 omsatte den 334 miljoner kronor. Efter hoten och utpressningsförsöken har de flesta restauranger sålts och Melker Andersson har hållit en låg profil.

Nu gör han comeback långt från Stockholms innerstad.

Från fina Fredsgatan i regeringskvarteren i Stockholm till bryggan vid sjöbodarna i Öregrund och Bojabäs. ”Jag har haft en fisksoppa på de flesta krogar jag drivit och därför tyckte jag det skulle vara kul att ha det som signaturrätt när jag öppnade fiskkrog. Det är enkelt med soppa, det är hela idén”, säger Melker Andersson.
Från fina Fredsgatan i regeringskvarteren i Stockholm till bryggan vid sjöbodarna i Öregrund och Bojabäs. ”Jag har haft en fisksoppa på de flesta krogar jag drivit och därför tyckte jag det skulle vara kul att ha det som signaturrätt när jag öppnade fiskkrog. Det är enkelt med soppa, det är hela idén”, säger Melker Andersson.Foto: Jack Mikrut

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera