Hoppa till innehållet

Finkrog av hög klass lyser upp i forna industristaden

Finkrog av hög klass med ­nordisk inriktning på rätterna. Di Weekend har besökt Norrköpings krogkvarter. Restaurangens namn, GIN, syftar inte på spritsorten, utan är en förkortning av Gastronomi Inspiration Norrköping.

Oliver Kördel basar i köket på Norrköpingskrogen GIN. Här steker han plättar som ska serveras med mjukostkräm, hjortron och torkat lingonpulver.
Oliver Kördel basar i köket på Norrköpingskrogen GIN. Här steker han plättar som ska serveras med mjukostkräm, hjortron och torkat lingonpulver.Foto: Jack Mikrut.
Restaurant GIN i Norrköping har en imponerande entré.
Restaurant GIN i Norrköping har en imponerande entré.Foto: Jack Mikrut
Torsk under ett tunt lager av picklade och skivade morötter. Ovanpå hälls en kräftsoppa.Foto: Jack Mikrut
På menyn finns lågtempererad gös i spetskål med trattkantareller och smörsås.Foto: Jack Mikrut
Små aptitretare.Foto: Jack Mikrut
Oliver Kördel basar i köket på Norrköpingskrogen GIN. Här steker han plättar som ska serveras med mjukostkräm, hjortron och torkat lingonpulver.
Oliver Kördel basar i köket på Norrköpingskrogen GIN. Här steker han plättar som ska serveras med mjukostkräm, hjortron och torkat lingonpulver.Foto: Jack Mikrut

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera