krog

Krogtest: Bara att booka bord på Boo Natur

Man får mycket för pengarna på Boo Natur, mitt i de närkingska skogarna. Di Weekends krogtestare förförs av läckra uppläggningar och ett självsäkert kök.

Nynordisk knockout på Gastrologik

Det Nynordiska Manifestet från 2004 har anammats på många håll, och med skiftande kvalitet i utförandet. Tur då att eldsjälarna på Gastrologik håller fanan högt. Besatthet av närodlade råvaror och innovativa rätter är krogens signum.

Krogtest: Sinnlig matkonst på Sensum

Kockarna på Stockholmskrogen Sensum briljerar.

Omtest: Bonnie’s levererar

Att Bonnie’s har gjort sig förtjänt av ­titeln Årets affärskrog råder det ingen tvekan om. Nivån är fortfarande hög när Di Weekends krogtestare återvänder.

Krogtest: Pang på rödbetan på Rutabaga

Di Weekends krogtestare var inte imponerade vid första besöket på helvegetariska Rutabaga när restaurangen öppnade. Sedan dess har Mathias Dahlgren skruvat på konceptet – och allt har blivit bättre.

Krogtest: Mellanrätter utan mersmak

Melker Andersson och Danyel Couet har visat sig alla annat än fega när det gäller att förnya sina restauranger. Kanske borde genreskapande krogen Smak i Stockholm stå näst på tur?

Krogtest: Nisch har tappat fokus

Trots att maten fortfarande håller hög klass är det inte längre självklart att kalla menyn på Nisch för ett fynd.

Krogtest: Bistro med brister

Det är folkligt och stimmigt på Söders nya kvartersbistro, men ett ojämnt kök förvirrar.

Krogtest: En utmärkt comeback

Rena smaker utan krångel. Och prisvärt, med kvarterskrogskänsla. Nygamla Calle P är ett välkommet krogtillskott i Berzelii park.

Grannskapets nya favoritkrog

Den nya kvarterskrogen Nabo till­talar både boende och kontorsanställda i kvarteren kring Drottning­gatan i Stockholm.

Krogtest: Full koll på Den Småländska kolonin

Oklanderlig service, fint matchade viner – och ljuvlig matlagning – gör ett besök på Den Småländska kolonin i Jönköping till en ljuspunkt i novembermörkret.

Bonnie’s bäst i klassen

Stureplansgruppen har funnits i över 20 år och har över 20 restauranger, men först nu belönas en av dessa med Sveriges äldsta restaurangpris. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2018 går till Bonnie’s i nyöppnade Bank Hotel mitt i Stockholms finanskvarter.

Skånehotell tar priset

I natursköna Brösarps backar på Österlen hittar vi Årets resmål 2018 – Talldungens Gårdshotell, som drivs av paret Emma Höök och David Levung Höök. Det blev 24 av 25 möjliga poäng när Di Weekend testade Talldungen i somras och den andra mottagaren av utmärkelsen var given.

Krogtest: Förföriskt gott hos Videgård

Erik Videgårds nya krog ­bjuder på kroglegendarens tolkningar av ­Nikkei- och Chifaköket. Varje rätt är en överraskning.

Omtest: Etoile - en kreativ fullträff

Att äta på Etoile i Stockholm är en fröjd för alla sinnen och olikt allt annat som man kan uppleva i krog-Stockholm just nu.

Krogtest: Dubbel matglädje när Portal växer

Håller Portal i Stockholm, som utsågs till Årets affärskrog av Di Weekend för två år sedan, stilen? Svaret är ett rungande ja. Med en nyinvigd bardel är nu njutningen ännu större.

Krogtest: Nya affärer i anrikt bankpalats

I det gamla bankpalatset Bank Hotel bjuds det på internationella rätter med inspiration från Medelhavet. Det är gott, dyrt och fullt med folk.

Krogtest: Ambitiöst och lekfullt

Tävlingskocken Alexander Sjögrens första egna restaurang är en vitamininjektion i Malmös krogutbud. Här serveras enbart smårätter, riktiga höjdare men också mindre lyckade anrättningar.

Krogtest: Couet håller stilen

Di Weekends testare imponeras av köket på Danyel Couets Allegrine. Framför alla de mindre rätterna är en ren knockout.

Krogtest: Slätstruket på Asian Post Office

Stämningen är god och servicen bra – men mycket mer än gott och bra blir det aldrig på Asian Post Office.

Krogtest: Ren matlycka på Project

Di Weekend äter sig igenom samtliga rätter på göteborgska Project och imponeras av finstämda smaker och exklusiva råvaror. Dessutom är det väldigt prisvärt.

Krogtest: Noi mer vackert än gott

Trots att mästerkocken ­Stefano Catenacci är hjärnan i köket lyfter inte hans senaste skapelse, Noi.

Krogtest: Klassiskt, franskt – och lysande

Inga överraskningar, men klassiskt gott. Traditionella fisk­rätter med mustiga och smakrika såser är Sjömagasinets signum.

Krogtest: Nook går på knock

Nook håller ställningarna som en av Stockholms absolut mest prisvärda krogar. Det är svårt att inte imponeras av vad som serveras till den förhållandevis låga prislappen.

Absolut smakgehör hos Aujalay

Markus Aujalay bjuder på sitt Tegelbacken på rätter som är oerhört välbalanserade. Köket har ett absolut gehör för smak och komposition. Men miljön är inte den bästa.

Inga fler artiklar tillgängliga