krog
Krogtest: Suverän soloshow på Nana Omakase
Sugen på att helt ge upp allt självbestämmande för en kväll och betala några tusenlappar för besväret?
Årets resmål 2019: Stedsans in the woods
Mitt i skogen, i gränstrakterna mellan Halland och Småland, hittar vi Årets resmål 2019: Stedsans in the woods.
Årets affärskrog 2019: Segrare i Symbios
En gång tidigare har en krog på Södermalm i Stockholm utnämnts till Årets affärskrog.
Krogtest: SK Mat & Människor vågar och vinner
SK Mat & Människor i Göteborg fortsätter hålla hög nivå och imponerar med utmärkta smakkombinationer och vinmatchningar…
Helgjuten kväll hos Ekstedt
Niklas Ekstedt och hans team håller glöden levande på restaurangen där allt tillagas över öppen eld.
Krogtest: Aloës stjärntrio spänner bågen
Aloë i Älvsjö utanför Stockholm är på jakt efter fler Michelinstjärnor.
Omtest: Fina fisken på Symbios
Restaurang Symbios i Stockholm serverar vällagade rätter på högkvalitativa råvaror, men matbetyg sänks med ett poäng…
Nationalkrog med service i världsklass
Operakällaren är ett imponerande mattempel med perfekt klassisk matlagning i den franska skolan..
Fine dining lyser upp i Norrköping
Finkrog av hög klass med nordisk inriktning på rätterna. Di Weekend har besökt Norrköpings krogkvarter.
Krogtest: Avslappnad version av fine dining
Hålet i väggen på Inedalsgatan i Stockhol mfortsätter att leverera läckra rätter, konstaterar Di Weekend efter ett…
Krogtest: För lång väntan på något gott
Nyöppnade Copine bjuder på fransk-nordiska rätter som håller hög klass.
Börsen åt skogen för AIK-bas
Som skogsarbetare visade Robert Falck att han är av hårdaste virke. Men det finaste beröm aktiebolaget och…
Krogtest: Lekfullt och visionärt på Kagges
Kagges är en restaurangpärla i Gamla stan som bjuder på nynordiska rätter med smaker i fullständig harmoni.
Krogtest: Låtsas-Tokyo övertygar
Misshumasshu i Stockholm lockar med charmig service och stabil matlagning, men slutnotan rinner lätt i väg.
Krogtest: Ingen punch i muséet
Spritmuseum lockade till sig både gäster och strålande recensioner vid öppningen 2014.
Krogtest: Voisine stiger i graderna
Voisine på Södermalm i Stockholm är ett trevligt krypin, perfekt för den som fokuserar mer på vinet än maten.
Krogtest: Gott om fullträffar på Bhoga
Nynordiska Bhoga i Göteborg bjuder på lyhörd servic, råbiff i smörgåsform – och den godaste potatis Di Weekends…
Krogtest: Tidlös husman hos Ulla Winbladh
Sill- och strömmingsbricka, smörstekt toast med gravad lax, löjrom och köttbullar: det är den klassiska husmanskosten som är allra bäst på Ulla Winbladh i Stockholm.
Krogtest: Fransk elegans mitt i köpcentret
Fransmannen Karim Khouani har efter en karriär som stjärnkock i Malmö lockats till Kosta av finansmannen Torsten Jansson.
Krogtest: I smakguruns spår
Arvet efter Karin Fransson vilar över den legendariska Ölandskrogen. Och det nya köket har kommit en bra bit på rätt väg.
Krogtest: Desserterna lyfter på Tak
För två år sedan fick då nyöppnade Tak Di:s prestigefulla pris Årets affärskrog och beskrevs som ”en riktig höjdare” i motiveringen. Tak håller fortfarande god klass, men totalbetyget blir snäppet lägre än tidigare.
Krogtest: Matmagi i skymundan på Prospero
Den anonyma trädörren avslöjar på inga sätt att en av de mest ambitiösa restaurangerna som öppnat i Stockholm på länge finns en halvtrappa ner. Men vad du än gör, gå inte förbi Prospero.
Krogtest: Utsikten är allt på Arc
Restaurangen Arc intar de översta två våningarna på det nya Nobishotellet Blique i kvarteren där Stockholm växer mot Solna. Utsikten är fantastisk – maten är slätstruken.
Krogtest: Oaxen levererar på högsta nivå
Sparrisen med rökt smör, jordärtskocka, stenbitsrom och fläderhollandaise. Rå pilgrimsmussla med mjölksyrade krusbär och sås gjord på pepparrot. Magnus Ek på Oaxen Krog i Stockholm är konsekvent nynordisk i sin matlagning. Betyget blir 24 av 25 möjliga.
Krogtest: Norrländsk enkelhet
De klassiska norrländska råvarorna står på menyn på CG Gastronomi i Luleå. Det är okomplicerat och gott, men köket borde våga ta ut svängarna lite mer.