krog

Krogtest: Mr Voon i Stockholm

Det senaste nytillskottet i Voon-familjen blandar friskt och framgångsrikt från de asiatiska köken.

Omtest: Nu hettar det till hos Spanjorskan

Så mycket bättre – Spanjorskan höjer totalbetyget med tre poäng.

Fine dining i storformat

Fjällkrogen bjuder på spännande matupplevelser med fina lokala råvaror. Men Di Weekends testpanel mäktar knappt med de väl tilltagna portionerna.

Med finstämd hetta

Nyöppnade T8ng bjuder på innovativ kinesisk matkonst. Till detta en trevlig bar.

Omtest: Unn håller klassen

Det är inte utan ett visst pirr i magen som vi återvänder till Unn, den lilla restaurangen-i-restaurangen som sedan våra första besök utsetts till Årets Affärskrog. Men: ingen fara - Unn levererar fortfarande på toppnivå.

Krogtest: Agrikultur i Sibirien

Agrikultur är modern fine dining. Här bjuds innovativ gastronomi i en informell miljö under avslappnade former.

Volt – en solklar stjärna

Restaurang Volt ser inte mycket ut för världen när man går förbi. Men under våra besök under några kylslagna senvinterkvällar bjuds vi på en ordentlig dos av värme, fingertoppskänsla och nyskapade nordisk matlagning.

Krogtest: Aloë i Älvsjö

Sensationellt gott, konstaterar Di Weekends testätare efter ett par besök på krogen i villaidyllen.

Krogtest: Hillenberg vid Stureplan

Klassiska rätter med fina råvaror, men den stora restaurangen vid Stureplan saknar personlighet.

Krogtest: Tako i Stockholm

Usel service, medioker mat och på tok för dyrt – den nya japanska jättekrogen Tako faller inte Di Weekends testpanel i smaken.

PM & Vänner får nya krogpriset

Den 25-årsjubilerande restaurangen PM & Vänner i Växjö är Årets resmål – och den första mottagaren av Di Weekends nyinstiftade krogpris. PM & Vänner har gått i bräschen för den gastronomiska utvecklingen utanför storstadsområdena och har med sitt designhotell blivit ett komplett resmål.

Ödmjuk perfektion på Ichi

Det här ska handla om finstämd, fantastisk japansk matlagningskonst i den högre skolan. Anspråkslöst, elegant och med en orkester av nyanser, i smak, konsistens och stämning. Men det kommer börja i en helt annan ände. Nämligen i den raka motsatsen till vad kvarterskrogen Ichi levererar just nu i Stockholm: den öländska kroppkakan.

Krogtest: Miss Voon i Uppsala

Hummertacos är höjdarrätten på menyn på Miss Voon. Trots höga priser drar den nyöppnade krogen fulla hus.

Krogtest: Bar Agrikultur i Stockholm

Bar Agrikultur i Stockholm tappar en poäng i prisvärdhet vid Di Weekends omtest.

Krogtest: La Colline i Stockholm

Intrycken är förvirrande på Götgatsbackens nya bistro.

Full pott, Frantzén!

Pekfingret darrar när Di Weekends krogtestare trycker på ringklockan. Innanför dörren ligger Sveriges dyraste och mest påkostade krog, signerad Sveriges mest stjärnhungriga krögare: Björn Frantzén. Några timmar och en helgjuten matupplevelse senare kan vi slå fast att han har hittat hem.

Krogtest: Nyöppnade Flickan i Gamla stan

Den pyttelilla krogen Flickan i Gamla stan bjuder på en palett av smårätter. Men den röda tråden saknas i köket och portionerna är små.

Omtest: Kaxighet som räcker hela vägen

Jargongen är rapp och otvungen. Rätterna presenteras med en total självklarhet. Det råder ingen tvekan om att kockarna på Kagges i Stockholm vet att det som serveras håller hög klass.

Krogtest: Matresa på hög höjd

Magnus Lindström har med Space 62 gjort samma resa som flera lokala konkurrenter: från fine dining till ett enklare krogkoncept. Resultatet är en mer samtida restaurangupplevelse med elegant finstämda smaker.

Krogtest: Spanskt utan hetta

Mysigt som ett hål i väggen på Madrids bakgator, men smakmässigt så saknas stinget.

Krogtest: Långt ifrån galet bra på Folii

På Folii serveras över 300 viner på glas. Och det är vinet som är behållningen, maten når inga högre höjder.

Krogtest: Stojigt, svettigt och smaskigt

Bord 27 bjuder skön, göteborgsk service och grym mat i en härlig blandning av smaker.

Bravissimo, La Bocca!

Med tanke på svenskars oförbehållsamma kärlek till det italienska köket är det märkvärdigt hur få högklassiga sådana krogar det finns. Catenaccis Caina, där Isabella Morrone arbetade tidigare, tillhör det fåtalet. Dit kan numera också La Bocca räknas.

Omtest: Toppkrog bjuder på högt och lågt

Trots mindre bra service behåller Tak sitt betyg i Di Weekends omtest.

Krogtest: En rasande härlig matresa

En eldig matshow på tre och en halv timme där kocken bestämmer allt. Punkt slut.

Inga fler artiklar tillgängliga