krog

Krogtest: Café Cuvée plockar nya poäng

Både servicebetyg och prisvärdhet åker upp ett snäpp när Di Weekend gör ett omtest på Café Cuvée på Södermalm i Stockholm.

Krogtest: Lekfullt, smarrigt och härligt rörigt

Stockholm möter Tokyo i ett härligt mischmasch. Adam Dahlbergs och Albin Wessmans nya krog är en riktig fullträff med generösa priser.

Full sving i köket

Inga falska toner i den smakmässiga kompositionen – Jazzköket bjuder på lekfulla anrättningar och ruckar aldrig på kvaliteten.

Omtest: Calle P håller stilen

De 20 poäng som Di Weekend delade ut till Calle P för tre månader sedan får betraktas som ytterst solida.

Krogtest: Aningen avslaget på Arnolds

Arnolds är Stureplansgruppens senaste nytillskott. Krogen har snabbt blivit ett uppskattat vattenhål vid Stureplan, men maten imponerar inte på Di Weekends testare.

Fasténs Freden fallerar

Inga gyldene dagar för den anrika krogen i Gamla stan – trots nya stjärnkrögaren.

Krogtest: Fransk fullträff i all sin enkelhet

Enkelt, vällagat och genomtänkt – The Sparrow bjuder på en lustfylld meny för alla frankofiler.

Krogtest: Smakligt utan sting på Villa Anna

Uppsalakrogen bjuder på högklassiga råvaror i väl balanserade rätter. Men väntetiderna vid bordet drar ned betyget.

Stapplande på Michelinkrogen

Det bjuds på klassiska smaker, men servicen är svajig på Londons svenska stjärnkrog.

Krogtest: Vinnande vinbar i Vasastan

Grus Grus verkliga förtjänst är den härliga stämningen. Det är det mest spännande som hänt runt Odenplan sedan 1990-talet.

Krogtest: Bara att booka bord på Boo Natur

Man får mycket för pengarna på Boo Natur, mitt i de närkingska skogarna. Di Weekends krogtestare förförs av läckra uppläggningar och ett självsäkert kök.

Nynordisk knockout på Gastrologik

Det Nynordiska Manifestet från 2004 har anammats på många håll, och med skiftande kvalitet i utförandet. Tur då att eldsjälarna på Gastrologik håller fanan högt. Besatthet av närodlade råvaror och innovativa rätter är krogens signum.

Omtest: Bonnie’s levererar

Att Bonnie’s har gjort sig förtjänt av ­titeln Årets affärskrog råder det ingen tvekan om. Nivån är fortfarande hög när Di Weekends krogtestare återvänder.

Krogtest: Sinnlig matkonst på Sensum

Kockarna på Stockholmskrogen Sensum briljerar.

Krogtest: Pang på rödbetan på Rutabaga

Di Weekends krogtestare var inte imponerade vid första besöket på helvegetariska Rutabaga när restaurangen öppnade. Sedan dess har Mathias Dahlgren skruvat på konceptet – och allt har blivit bättre.

Krogtest: Mellanrätter utan mersmak

Melker Andersson och Danyel Couet har visat sig alla annat än fega när det gäller att förnya sina restauranger. Kanske borde genreskapande krogen Smak i Stockholm stå näst på tur?

Krogtest: Nisch har tappat fokus

Trots att maten fortfarande håller hög klass är det inte längre självklart att kalla menyn på Nisch för ett fynd.

Krogtest: Bistro med brister

Det är folkligt och stimmigt på Söders nya kvartersbistro, men ett ojämnt kök förvirrar.

Krogtest: En utmärkt comeback

Rena smaker utan krångel. Och prisvärt, med kvarterskrogskänsla. Nygamla Calle P är ett välkommet krogtillskott i Berzelii park.

Grannskapets nya favoritkrog

Den nya kvarterskrogen Nabo till­talar både boende och kontorsanställda i kvarteren kring Drottning­gatan i Stockholm.

Krogtest: Full koll på Den Småländska kolonin

Oklanderlig service, fint matchade viner – och ljuvlig matlagning – gör ett besök på Den Småländska kolonin i Jönköping till en ljuspunkt i novembermörkret.

Bonnie’s bäst i klassen

Stureplansgruppen har funnits i över 20 år och har över 20 restauranger, men först nu belönas en av dessa med Sveriges äldsta restaurangpris. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2018 går till Bonnie’s i nyöppnade Bank Hotel mitt i Stockholms finanskvarter.

Skånehotell tar priset

I natursköna Brösarps backar på Österlen hittar vi Årets resmål 2018 – Talldungens Gårdshotell, som drivs av paret Emma Höök och David Levung Höök. Det blev 24 av 25 möjliga poäng när Di Weekend testade Talldungen i somras och den andra mottagaren av utmärkelsen var given.

Krogtest: Förföriskt gott hos Videgård

Erik Videgårds nya krog ­bjuder på kroglegendarens tolkningar av ­Nikkei- och Chifaköket. Varje rätt är en överraskning.

Omtest: Etoile - en kreativ fullträff

Att äta på Etoile i Stockholm är en fröjd för alla sinnen och olikt allt annat som man kan uppleva i krog-Stockholm just nu.

Inga fler artiklar tillgängliga