krog

Krogtest: Symbios lyckas i klassisk indielokal

Symbios ambition är att vara bästa restaurangen i sin klass i kvarteret. De lyckas med råge. Di Weekends krogtestare imponeras av mat i absolut toppklass.

Krogtest: Ojämn resa på Jord

Jord är en östgötsk finkrog med ambitioner att servera närodlade mellanrätter.

Krogtest: Gotländskt med glöd

Den lilla gotländska restaurangen Rot bjuder på en helhetsupplevelse som Di Weekends testare kommer att minnas länge.

Krogtest: Mätta och belåtna på livliga vinbaren

Vinbaren Grus Grus i Stockholm håller stilen när Di Weekend kommer tillbaka för ett omtest. Det är gott och varierat och nu är portionerna större.

Personligt i hetaste krogkvarteret

Personligt, prisvärt, opretentiöst och gastronomi på hög nivå – Västergatan platsar i Malmös heta krogkvarter.

Unik gårdskrog bäst i Visby

Sju sorters sparris bjuds det på en kall majkväll när Di Weekend besöker gårdskrogen Lilla Bjerspå Gotland.

Krogtest: Smak av svunnen elegans

Det är Årets kock 2018, David Lundqvist, som basar i det anrika köket. Den gastronomiska ambitionen är hög, men kvaliteten är tyvärr svajig.

Krogtest: Exklusiv njutning på Soyokaze

Ljuvliga små rätter tillagas framför oss och serveras i perfekt presentation på Soyokaze och Soyokafe.

Krogtest: Stora smaker på Lilla Ego

Sveriges bästa kvarterskrog? frågar sig Di Weekends testpanel. Lilla Ego bjuder på fantastiska smaker och ypperlig service.

Krogtest: Grannyran uteblir på Voisine

Upplägget på nyöppnade Voisine är traditionell trerätters och köket hämtar influenser från det rustika franska bondköket. Men de mustiga smakerna vill inte riktigt infinna sig.

Krogtest: Café Cuvée plockar nya poäng

Både servicebetyg och prisvärdhet åker upp ett snäpp när Di Weekend gör ett omtest på Café Cuvée på Södermalm i Stockholm.

Krogtest: Lekfullt, smarrigt och härligt rörigt

Stockholm möter Tokyo i ett härligt mischmasch. Adam Dahlbergs och Albin Wessmans nya krog är en riktig fullträff med generösa priser.

Full sving i köket

Inga falska toner i den smakmässiga kompositionen – Jazzköket bjuder på lekfulla anrättningar och ruckar aldrig på kvaliteten.

Omtest: Calle P håller stilen

De 20 poäng som Di Weekend delade ut till Calle P för tre månader sedan får betraktas som ytterst solida.

Krogtest: Aningen avslaget på Arnolds

Arnolds är Stureplansgruppens senaste nytillskott. Krogen har snabbt blivit ett uppskattat vattenhål vid Stureplan, men maten imponerar inte på Di Weekends testare.

Fasténs Freden fallerar

Inga gyldene dagar för den anrika krogen i Gamla stan – trots nya stjärnkrögaren.

Krogtest: Fransk fullträff i all sin enkelhet

Enkelt, vällagat och genomtänkt – The Sparrow bjuder på en lustfylld meny för alla frankofiler.

Krogtest: Smakligt utan sting på Villa Anna

Uppsalakrogen bjuder på högklassiga råvaror i väl balanserade rätter. Men väntetiderna vid bordet drar ned betyget.

Stapplande på Michelinkrogen

Det bjuds på klassiska smaker, men servicen är svajig på Londons svenska stjärnkrog.

Krogtest: Vinnande vinbar i Vasastan

Grus Grus verkliga förtjänst är den härliga stämningen. Det är det mest spännande som hänt runt Odenplan sedan 1990-talet.

Krogtest: Bara att booka bord på Boo Natur

Man får mycket för pengarna på Boo Natur, mitt i de närkingska skogarna. Di Weekends krogtestare förförs av läckra uppläggningar och ett självsäkert kök.

Nynordisk knockout på Gastrologik

Det Nynordiska Manifestet från 2004 har anammats på många håll, och med skiftande kvalitet i utförandet. Tur då att eldsjälarna på Gastrologik håller fanan högt. Besatthet av närodlade råvaror och innovativa rätter är krogens signum.

Krogtest: Sinnlig matkonst på Sensum

Kockarna på Stockholmskrogen Sensum briljerar.

Omtest: Bonnie’s levererar

Att Bonnie’s har gjort sig förtjänt av ­titeln Årets affärskrog råder det ingen tvekan om. Nivån är fortfarande hög när Di Weekends krogtestare återvänder.

Krogtest: Pang på rödbetan på Rutabaga

Di Weekends krogtestare var inte imponerade vid första besöket på helvegetariska Rutabaga när restaurangen öppnade. Sedan dess har Mathias Dahlgren skruvat på konceptet – och allt har blivit bättre.

Inga fler artiklar tillgängliga