krog

Grannskapets nya favoritkrog

Den nya kvarterskrogen Nabo till­talar både boende och kontorsanställda i kvarteren kring Drottning­gatan i Stockholm.

Krogtest: Full koll på Den Småländska kolonin

Oklanderlig service, fint matchade viner – och ljuvlig matlagning – gör ett besök på Den Småländska kolonin i Jönköping till en ljuspunkt i novembermörkret.

Bonnie’s bäst i klassen

Stureplansgruppen har funnits i över 20 år och har över 20 restauranger, men först nu belönas en av dessa med Sveriges äldsta restaurangpris. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2018 går till Bonnie’s i nyöppnade Bank Hotel mitt i Stockholms finanskvarter.

Skånehotell tar priset

I natursköna Brösarps backar på Österlen hittar vi Årets resmål 2018 – Talldungens Gårdshotell, som drivs av paret Emma Höök och David Levung Höök. Det blev 24 av 25 möjliga poäng när Di Weekend testade Talldungen i somras och den andra mottagaren av utmärkelsen var given.

Krogtest: Förföriskt gott hos Videgård

Erik Videgårds nya krog ­bjuder på kroglegendarens tolkningar av ­Nikkei- och Chifaköket. Varje rätt är en överraskning.

Omtest: Etoile - en kreativ fullträff

Att äta på Etoile i Stockholm är en fröjd för alla sinnen och olikt allt annat som man kan uppleva i krog-Stockholm just nu.

Krogtest: Dubbel matglädje när Portal växer

Håller Portal i Stockholm, som utsågs till Årets affärskrog av Di Weekend för två år sedan, stilen? Svaret är ett rungande ja. Med en nyinvigd bardel är nu njutningen ännu större.

Krogtest: Nya affärer i anrikt bankpalats

I det gamla bankpalatset Bank Hotel bjuds det på internationella rätter med inspiration från Medelhavet. Det är gott, dyrt och fullt med folk.

Krogtest: Ambitiöst och lekfullt

Tävlingskocken Alexander Sjögrens första egna restaurang är en vitamininjektion i Malmös krogutbud. Här serveras enbart smårätter, riktiga höjdare men också mindre lyckade anrättningar.

Krogtest: Couet håller stilen

Di Weekends testare imponeras av köket på Danyel Couets Allegrine. Framför alla de mindre rätterna är en ren knockout.

Krogtest: Slätstruket på Asian Post Office

Stämningen är god och servicen bra – men mycket mer än gott och bra blir det aldrig på Asian Post Office.

Krogtest: Ren matlycka på Project

Di Weekend äter sig igenom samtliga rätter på göteborgska Project och imponeras av finstämda smaker och exklusiva råvaror. Dessutom är det väldigt prisvärt.

Krogtest: Noi mer vackert än gott

Trots att mästerkocken ­Stefano Catenacci är hjärnan i köket lyfter inte hans senaste skapelse, Noi.

Krogtest: Klassiskt, franskt – och lysande

Inga överraskningar, men klassiskt gott. Traditionella fisk­rätter med mustiga och smakrika såser är Sjömagasinets signum.

Krogtest: Nook går på knock

Nook håller ställningarna som en av Stockholms absolut mest prisvärda krogar. Det är svårt att inte imponeras av vad som serveras till den förhållandevis låga prislappen.

Absolut smakgehör hos Aujalay

Markus Aujalay bjuder på sitt Tegelbacken på rätter som är oerhört välbalanserade. Köket har ett absolut gehör för smak och komposition. Men miljön är inte den bästa.

Krogtest: Ny nisch och höga ambitioner

På Nisch serveras en fast sexrättsmeny som visar sig vara ett riktigt fynd.

Krogtest: Smakminnen för livet

Det nynordiska kökets banérförare, Magnus Nilsson, fortsätter okuvligt att prestera högklassig gastronomi, djupt rotad i den jämtländska fjällvärlden och i norska havsvatten. Det är en storslagen helhetsupplevelse som erbjuds i det världsberömda magasinet.

Anrik kvarterskrog i ny outfit

Till raden av kända namn som förknippas med Gävletrakten – Gevalia, Mackmyra, Läkerol, Ahlgrens bilar, Brynäs – kan Matildas kvarterskrog läggas.

Krogtest: Slätstruket på Matkonsulatet

Matkonsulatet i Stockholm är en habil kvarterskrog. Men de flesta (små)rätterna serveras kalla, Di Weekend saknar något att sätta tänderna i. Och var är skaldjuren? Och hamburgesan?

Krogtest: Torpedverkstan nära bottennapp

Torpedverkstan på vackra Skeppsholmen i Stockholm har alla förutsättningar att vara en trevlig krog. Men läget visar sig tyvärr vara den främsta tillgången.

Krogtest: För mycket av det goda på L’Avventura

Stämningen är på topp i L'Avventuras pampiga lokaler, men portionerna är för stora och servicen svajar.

Det svenska matundret gror i New Yorks asfaltdjungel

Di Weekend besöker ­stjärn-krogen Aska i Brooklyn. Där förenas kocken Fredrik Berselius svenska ursprung med ameri­kanska råvaror i en nynordisk ­gastronomi som tagit matkritikerna i New York med storm.

En ny krogstjärna är född

Lekfullt med höga ambitioner från ung kockduo. Di Weekend har ätit på Etoile i Stockholm.

Luzette inne på rätt spår

I Luzette har Stockholm fått en järnvägsrestaurang av det slag som man lite romantiserande förknippar med metropoler som Paris. Bara det är gott nog.

Inga fler artiklar tillgängliga