krog

Det svenska matundret gror i New Yorks asfaltdjungel

Di Weekend besöker ­stjärn-krogen Aska i Brooklyn. Där förenas kocken Fredrik Berselius svenska ursprung med ameri­kanska råvaror i en nynordisk ­gastronomi som tagit matkritikerna i New York med storm.

En ny krogstjärna är född

Lekfullt med höga ambitioner från ung kockduo. Di Weekend har ätit på Etoile i Stockholm.

Luzette inne på rätt spår

I Luzette har Stockholm fått en järnvägsrestaurang av det slag som man lite romantiserande förknippar med metropoler som Paris. Bara det är gott nog.

Krogtest: Ypperligt i Ystad

I sekelskiftesvillan Villa Strandvägen i Ystad huserar kocken Daniel Müllern. Med pilgrimsmussla, röding, kalv och jordgubbar på menyn är restaurangupplevelsen aningen förutsägbar, men service och kokkonst håller hög klass.

Krogtest: Hög klass på Eriks Basar

Fiskrätterna är bäst på Anna Lallerstedts Kungsholmskrog.

Tuppens krog kan bli ett guldägg

Nykläckt Visbykrog med klassisk sommarmeny, men ibland blir det lite yr höna över serveringen.

Krogtest: Krakas krog, Kräklingbo

Avslappnat, uppmärksamt och grönt utanför Visbystadens brus.

Krogtest: Allegrine på Norrmalm

När Danyel Couet öppnar krog i egen regi återvänder han till sina franska rötter. Det är ­vällagat,smarrigt och ett ­välkommet tillskott i krogstockholm.

Krogtest: Trevligt att råkas hos Daniel Berlin

Hos Daniel Berlin krog i Skåne Tranås är det närodlade inget tomt snack. I trädgården, växthuset och från de kringliggande gårdarna på Österlen hämtas läckra ingredienser som komponeras till en sammansatt smakupplevelse utöver det vanliga.

Krogtest: Smålänning snålar inte med smakerna

Småländska tapas och smakrika såser är signifikant för Kalmarkrogen Postgatan.

Krogtest: Naturnära, kreativt och magiskt tyst

Tolv rätter på tre timmar. Den välrenommerade kocken Gustav Öhman bjuder in till sin kulinariska experimentverkstad i lantlig idyll.

Omtest: Trivsamt & gott i gamla hotellet

En trivsam restaurang, konstaterar Di Weekends testätare efter ett omtest av Heart & Bones. Uppsalakrogen håller ställningarna och behåller sina poäng.

Krogtest: Pubologi utan magi

Prisvärd fine-dining i Daniel Crespis krogkvarter. Fem rätter för 325 kronor är ett fynd, tycker Di Weekends testpatrull.

Krogtest: Formsvacka för mr Voon

Di Weekends krogtestare har återvänt till mr Voon – och känner sig tyvärr inte direkt ompysslade. Inte heller själva matlagningen håller samma klass som tidigare.

Krogtest: Köttfesten fortsätter på AG

Johan Jureskogs restaurang AG i Stockholm har varit ett självklart val för karnivorer sedan 2011. Di Weekend har testat – och visst håller kött-templet stilen.

Omtest: Stimmigt och gott på krogstråket

Bättre service höjer betyget ett snäpp för fiskekrogen Stim på Östermalm.

Krogtest: Asiatiskt utan wowkänsla

Premiumrätterna är de bästa, men få rätter sticker ut på menyn hos nyöppnade Asian Post Office.

Krogtest: Nej, Noi ni har en bit kvar

Med Stefano Catenacci som gastronomisk vägledare i köket borde krogen Noi ha goda förutsättningar att lyckas.

Krogtest: Bodega med sting

Generösa portioner och väl avvägda smaker lockar mycket folk till källarkrogen i Älvsjö.

Italienskt matäventyr

På L’avventura serveras italiensk mat i en spektakulär matsal.

Krogtest: Klassiker får nytt liv

Vällagat utan krusiduller. Den forna stjärnkrogen Edsbacka har återuppstått som kvarters­krog.

Lyxlunch på menyn

Om du vill avnjuta en långlunch i elegant k-märkt miljö är Bobergs matsal på NK (fortfarande) stället att gå till.

Lovande smakstart i Uppsala

Det börjar bra med välsmakande klassiska rätter och fin service. Men kändiskocken Melker Anderssons nya krog ger vid ett andra besök ett förvirrande intryck.

Krogtest: En riktig käftsmäll – bara att gapa

En smågalen inredning, lekfulla servitriser, extraordinära smakblandningar och oheliga mixer av drycker – här bjuds det på en smått chockerande matupplevelse.

Omtest: Stjärnklart hos Frantzén

Världsklass! De tre stjärnorna gnistrar hos Frantzén.

Inga fler artiklar tillgängliga