krog

Krogtest: Slätstruket på Asian Post Office

Stämningen är god och servicen bra – men mycket mer än gott och bra blir det aldrig på Asian Post Office.

Krogtest: Ren matlycka på Project

Di Weekend äter sig igenom samtliga rätter på göteborgska Project och imponeras av finstämda smaker och exklusiva råvaror. Dessutom är det väldigt prisvärt.

Krogtest: Noi mer vackert än gott

Trots att mästerkocken ­Stefano Catenacci är hjärnan i köket lyfter inte hans senaste skapelse, Noi.

Krogtest: Klassiskt, franskt – och lysande

Inga överraskningar, men klassiskt gott. Traditionella fisk­rätter med mustiga och smakrika såser är Sjömagasinets signum.

Krogtest: Nook går på knock

Nook håller ställningarna som en av Stockholms absolut mest prisvärda krogar. Det är svårt att inte imponeras av vad som serveras till den förhållandevis låga prislappen.

Absolut smakgehör hos Aujalay

Markus Aujalay bjuder på sitt Tegelbacken på rätter som är oerhört välbalanserade. Köket har ett absolut gehör för smak och komposition. Men miljön är inte den bästa.

Krogtest: Ny nisch och höga ambitioner

På Nisch serveras en fast sexrättsmeny som visar sig vara ett riktigt fynd.

Krogtest: Smakminnen för livet

Det nynordiska kökets banérförare, Magnus Nilsson, fortsätter okuvligt att prestera högklassig gastronomi, djupt rotad i den jämtländska fjällvärlden och i norska havsvatten. Det är en storslagen helhetsupplevelse som erbjuds i det världsberömda magasinet.

Anrik kvarterskrog i ny outfit

Till raden av kända namn som förknippas med Gävletrakten – Gevalia, Mackmyra, Läkerol, Ahlgrens bilar, Brynäs – kan Matildas kvarterskrog läggas.

Krogtest: Slätstruket på Matkonsulatet

Matkonsulatet i Stockholm är en habil kvarterskrog. Men de flesta (små)rätterna serveras kalla, Di Weekend saknar något att sätta tänderna i. Och var är skaldjuren? Och hamburgesan?

Krogtest: Torpedverkstan nära bottennapp

Torpedverkstan på vackra Skeppsholmen i Stockholm har alla förutsättningar att vara en trevlig krog. Men läget visar sig tyvärr vara den främsta tillgången.

Krogtest: För mycket av det goda på L’Avventura

Stämningen är på topp i L'Avventuras pampiga lokaler, men portionerna är för stora och servicen svajar.

Det svenska matundret gror i New Yorks asfaltdjungel

Di Weekend besöker ­stjärn-krogen Aska i Brooklyn. Där förenas kocken Fredrik Berselius svenska ursprung med ameri­kanska råvaror i en nynordisk ­gastronomi som tagit matkritikerna i New York med storm.

En ny krogstjärna är född

Lekfullt med höga ambitioner från ung kockduo. Di Weekend har ätit på Etoile i Stockholm.

Luzette inne på rätt spår

I Luzette har Stockholm fått en järnvägsrestaurang av det slag som man lite romantiserande förknippar med metropoler som Paris. Bara det är gott nog.

Krogtest: Ypperligt i Ystad

I sekelskiftesvillan Villa Strandvägen i Ystad huserar kocken Daniel Müllern. Med pilgrimsmussla, röding, kalv och jordgubbar på menyn är restaurangupplevelsen aningen förutsägbar, men service och kokkonst håller hög klass.

Krogtest: Hög klass på Eriks Basar

Fiskrätterna är bäst på Anna Lallerstedts Kungsholmskrog.

Tuppens krog kan bli ett guldägg

Nykläckt Visbykrog med klassisk sommarmeny, men ibland blir det lite yr höna över serveringen.

Krogtest: Krakas krog, Kräklingbo

Avslappnat, uppmärksamt och grönt utanför Visbystadens brus.

Krogtest: Allegrine på Norrmalm

När Danyel Couet öppnar krog i egen regi återvänder han till sina franska rötter. Det är ­vällagat,smarrigt och ett ­välkommet tillskott i krogstockholm.

Krogtest: Trevligt att råkas hos Daniel Berlin

Hos Daniel Berlin krog i Skåne Tranås är det närodlade inget tomt snack. I trädgården, växthuset och från de kringliggande gårdarna på Österlen hämtas läckra ingredienser som komponeras till en sammansatt smakupplevelse utöver det vanliga.

Krogtest: Smålänning snålar inte med smakerna

Småländska tapas och smakrika såser är signifikant för Kalmarkrogen Postgatan.

Krogtest: Naturnära, kreativt och magiskt tyst

Tolv rätter på tre timmar. Den välrenommerade kocken Gustav Öhman bjuder in till sin kulinariska experimentverkstad i lantlig idyll.

Omtest: Trivsamt & gott i gamla hotellet

En trivsam restaurang, konstaterar Di Weekends testätare efter ett omtest av Heart & Bones. Uppsalakrogen håller ställningarna och behåller sina poäng.

Krogtest: Pubologi utan magi

Prisvärd fine-dining i Daniel Crespis krogkvarter. Fem rätter för 325 kronor är ett fynd, tycker Di Weekends testpatrull.

Inga fler artiklar tillgängliga