Hoppa till innehållet

Han bygger Sveriges dyraste restaurang

Fattiga riddare med tryffel och hundraårig vinäger är en klassisk rätt som hänger med när Restaurant Frantzén öppnar på nytt.
Men det är inga fattiga riddare som finansierar lyxbygget mitt i Stockholms city.
Tillsammans med Antonia Ax:son Johnson och riskkapitalisten Harald Mix bygger Björn Frantzén just nu Sveriges dyraste restaurang.

”Det är tungt att arbeta 16 timmar per dag, fyra dagar i sträck. Jag tränar hårt för att hålla kroppen i form. Det är ett måste om man ska fixa det här. Det är en elitsatsning på så många sätt.”
”Det är tungt att arbeta 16 timmar per dag, fyra dagar i sträck. Jag tränar hårt för att hålla kroppen i form. Det är ett måste om man ska fixa det här. Det är en elitsatsning på så många sätt.”Foto: Jack Mikrut
”Det är tungt att arbeta 16 timmar per dag, fyra dagar i sträck. Jag tränar hårt för att hålla kroppen i form. Det är ett måste om man ska fixa det här. Det är en elitsatsning på så många sätt.”Foto: Jack Mikrut
Delägarna Harald Mix och ...Foto: TT
... Antonia Ax:son Johnson.Foto: Jesper Frisk
Björn Frantzén i den lokal som snart är en matsal. Gästerna kommer att anlända via en nybyggd trappa, som ersätter den som syns i bakgrunden, från loungen på takvåningen.Foto: Jack Mikrut
Björn Frantzén experimenterar fram nya rätter i sin studio i Gamla stan tillsammans med köksmästarna Marcus Jernmark och Victor Westerlind.Foto: Jesper Frisk
På menyn: Chawanmushi: blomkål, ugnsrostad shimeji-svamp, picklad gul kantarell och grillad svensk ål glaserad med tamarindkola.Foto: Jesper Frisk
På menyn: Citronsorbet med torkad citron-verbena.Foto: Jesper Frisk
Loungen i Frantzéns nya restaurang.
Loungen i Frantzéns nya restaurang.Foto: Frantzén

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera