1. JONAS LAGERSTRÖM
Ålder: 31 år.
Verksam: Restaurant Etoile, Stockholm
Tävlingsmeriter: Semifinal i Årets Kock fyra gånger, Svenska Juniorkocklandslaget 2007–2008 och Svenska Kocklandslaget 2013–2017.
Tävlingsbidrag: Miniselleri brynt i getsmör med rostad mandel, svamp och kallrökt renytterfilé. Skum på brynt getsmör, silverlök, krämig kål, örter och blommor.
2. CHRISTIAN SIBERG
Ålder: 29 år.
Verksam: Swedish taste, Stockholm.
Tävlingsmeriter: Debutant Årets kock 2019.
Tävlingsbidrag: Grillat, mizoglaserat bröst av blodduva, ponzuinkokt kålrot, rotmos, öppen krokett på curry-confiterat lår, jalapeño, koriander, grillad smörsås med asiatiska smaker.
3. LOUISE JOHANSSON
Ålder: 33 år.
Verksam: Taste by Louise, Kungälv.
Tävlingsmeriter: Debutant i Årets kock 2019. Första vinnare av Sveriges mästerkock, 2011.
Tävlingsbidrag: Grillad isbergsallad med kammussla öst i smör, ostron och picklad jalapeño.
4. MARTIN MOSES
Ålder: 37 år.
Verksam: SK Mat och Människor, Göteborg.
Tävlingsmeriter: Finalist Årets kock 2007, silver Årets kock 2018.
Tävlingsbidrag: Eldad burfångad havskräfta med kräftemulsion, grön sparris, picklade granskott, ängssyra och krispigt bovete, rökt och gravad äggula samt skummig skaldjursbuljong.
»Jag vill laga Nobelmiddagen«5. LARS NIKLASSON
Ålder: 30 år.
Verksam: Lilla Ego, Stockholm
Tävlingsmeriter: Finalist i Årets kock 2018.
Tävlingsbidrag: Krispigt stekt lammsadel med sotad grön sparris, ramslöksmajonnäs samt inlagd gulbeta fylld med lättrökt lammlägg.
6. ALEXANDER SJÖGREN
Ålder: 39 år.
Verksam: Restaurant Mutantur, Malmö.
Tävlingsmeriter: Brons i Årets kock 2008 och 2009. Representerat Sverige i Bocuse d’Or 2016–17 med resultaten brons i EM och en sjundeplats i VM.
Tävlingsbidrag: Skrovstekt kyckling, färskpotatis fylld med ragu, brynt smörstekt toast med vit sparris, färska ärtor, bakat flarn och rostad, smörad kyckling- och vinägersky.
7. DANIEL MÜLLERN
Ålder: 45 år.
Verksam: Unilever Food Solutions, Ystad.
Krogtest: SK Mat & Människor vågar och vinnerTävlingsmeriter: Nio semifinaler och två finaler i Årets kock.
Tävlingsbidrag: Jordärtskocka med svamp från Torna Hällestad och confiterad äggula.
8. OLA WALLIN
Ålder: 33 år.
Verksam: SK Mat och Människor, Göteborg
Tävlingsmeriter: Debutant i Årets kock 2019, Nordisk mästare 2018, VM-guld med Svenska kocklandslaget 2018.
Tävlingsbidrag: Smörsjuden piggvar med rostad mandel, rapsfrön och brynt jäst. Svenskt ostron grillat i sitt skal med persiljekräm och citron. Vit sparris med ostronmajonnäs, pepparrot och salicorne samt smörsås smaksatt med lagrad champagne och kallpressad rapsolja.