intervjuer

Då blir spelbasen starstruck

När företrädaren oväntat slutade fick Therese Hillman en flygande start som vd för den börsnoterade spelutvecklaren NetEnt. Men på semestern lutar hon sig tillbaka, helst med en bok av Nobelpristagaren John Steinbeck.

»Jag är en riktig krämnörd«

Emma Wiklund , vd för skönhets­företaget Emma S och tidigare topp­modell, fyller 50 år och lanserar en ny hudvårdsserie för mogen hy. Hon trivs med sin egen ålder, men tycker att det borde finnas en 18-årsgräns i modellyrket.

Vattensport rätt medicin för apotekar-vd:n

Han skulle vilja spela Bond och önskar att han var med på en vikingaresa. Men livet är rätt härligt på vindsurfingbrädan också, tycker Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

»Att välkomna män är målet»

För att markera mot sexuella övergrepp har humorprofilen Emma Knyckare tagit initiativet till musikfestivalen State­ment Festival, som bara är öppen för kvinnor, icke-binära och transpersoner.

»Astrid var en rebell«

I höst axlar 25-åriga Alba August rollen som Astrid Lindgren . I filmen gestaltar hon barnboksförfattarens omvälvande tonårstid. ”Jag börjar känna mig mer och mer som hon”, konstaterar hon.

Kan konsten att kommunicera

Camilla Wallander reser ingenstans utan sina värmeljus, inte ens till Cannes där hon nyligen hämtade hem ett fint pris. På semestern tågluffar hon med ett backgammonspel i bagaget.

»Svält kan bli en stor fråga igen«

Efter sommarens torka blir årets skörd den sämsta på länge. Men inget slår missväxtåren på 1800-talet. I nya boken skildrar Magnus Västerbro ett Sverige i akut kris men varnar också för att historien kan bli vår framtid.

Kajsa Leanders nya passion

För 20 år sedan blev hon ansiktet utåt för it-bubblan som sprack.I dag är Kajsa Leander pomolog och driver musteri i Småland. Nu vill ”businessdjävulen” i henne skala upp.

»Problemet är män i min ålder«

Fredrik Apollo Asplund har gjort en Billy Elliott-liknande resa från ­Värmland till Stockholm och New York. Nu släpps hans självbiografiska bok ­ .

»Jag klär mig helt i Gant – varje dag«

Modeföretaget Gant startades i New England och har precis fått en dansk vd. Brian Grevy älskar snabba bilar, tv-serien och skulle vilja kunna surfa.

»Clas Ohlson hade blivit en influencer«

Sedan detaljhandelsjätten Clas Ohlson fick en ny vd för ett år sedan har aktiekursen halverats. Lotta Lyrå lutar sig mot företagets arv och sin dåliga ­musiksmak för att stå pall när branschen skakar.

AI-eliten tar plats i Stockholm

I veckan samlas 7 000 AI-forskare från hela världen i Stockholm för en rad ­konferenser. Fredrik Heintz håller i en av dem och önskar att det egna arbetet skulle gå att automatisera mer.

Tennis: Affärsängelns nya spelplan

Entreprenören Gunilla von Platen har alltid många bollar i luften. Över en frukostmatch berättar hon om sin nya favoritsport och hur hon ska hjälpa artisten Steve Angello.

Digital topplirare i nästa liv

Regeringens digitaliseringschef Åsa Zetterberg är fotbollsmorsansom skulle vilja att Meryl Streep spelade henne i en film om hennes liv – om bara skådespelerskan fixar att trixa med trasan.

Tennis: Revansch för stukad vinnare

Som ung var han själv med på centercourten i Båstad – och fick stryk. Nu håller Anders Nelson i driften av Skistar Swedish Open. I väntan på ett wild card tar han hem segrarna i sällskapsspel.

Därför sålde Primes grundare sitt livsverk

KAPSTADEN/NAIROBI Nu lämnar Carl Fredrik Sammeli sitt livsverk Prime och den framgångsrika pr-byrån får klara sig på egen hand. Det ska bli mer tid över till familjen, Afrika – och att investera alla miljonerna.

Symbolen som säljer för 4 miljarder

Går det att äga smileyn? Ja, det är exakt vad fransmannen Franklin Loufrani gör sedan 1971. Då varumärkesregistrerade han sin egen smiley. I dag leder hans son Nicolas Loufrani The Smiley Company och produkter med den glada gubben säljs för 4 miljarder kronor varje år.

Ridsport: Säker i ledarrollen

Försvarskoncernen Saab ser stallet som en plantskola för framtida ledare och har därför valt att sponsra ­ridsport i rekryteringssyfte. ”Även om du måste driva på för att bli framgångsrik så måste du göra det med hjärtat”, säger topprankade dressyrryttaren Patrik Kittel som samarbetar med Saab.

»Jag ville inte ha en crazy ring«

Maria Nilsdotter har varit verksam smyckesdesigner i 10 år. Nu är hon ­aktuell med en kollektion om .

Ridsport: »Svenska ryttare är starka nu«

De svenska ryttarnas framgångar har tagit intresset för ridsport till en ny höjd – och därmed även trycket på Falsterbo Horse Show, säger dess chef Jana Wannius .

Ridsport: »Tävlingar ska stärka hästarna«

Få svenska hoppryttare har nått så långt som Peder Fredricson , rankad nummer tre i världen. ”Det förändrar inget i mig. Men det ­förändrar min situation”, säger han.

Trampar på som ny börs-vd

Teknikkonsulten Swecos nya vd Åsa Bergman säger sig vara bra på att varva ned, men gör det allra helst på cykelsadeln. Framöver räknar hon med att kunna flyga fram – i en drönare.

Festivalgeneralens bästa tid är nu

Att Östersunds Fotbollsklubb ska tillhöra eliten är inget som kan tas för givet. Att Storsjöyran år efter år ska bjuda upp till publikfest betraktas däremot som en självklarhet. Men en sommarfestival är inte alltid en dans på rosor, intygar ­ Andrea Wiktorsson , vd för Yran och styrelseordförande för branschorganisationen Svensk Live.

Ridsport: Stephanie ­Holmén – hopplöfte i balans

Sinnelag, struktur och Sparven. Det har tagit Stephanie Holmén in i den absoluta toppen bland svenska hoppryttare. ”Falsterbo är årets stora mål”, säger hon.

»Det blir Skriet på skinkan«

Peder Isacson är Skandinavienchef för auktionsjätten Sotheby’s. Han tatuerar gärna in på rumpan men betackar sig för presentstrumpor.

Inga fler artiklar tillgängliga