intervjuer

»Jag var trött på näringslivet«

Camilla Grebe är vd:n, entreprenören och marknadschefen som bytte företags­möten mot boksigneringar. Nu släpper hon sin tionde bok.

Direktör med bondedrömmar

Cecilia Beck-Friis är den före detta TV4-toppen som nu blir Hemnets nya vd. Hon vill återfödas som fågel för att möta sin flygrädsla, är tondöv och äter gärna pasta bolognese.

Surfaresset laddar om

Ciotat/Franska Rivieran Han har jagat fartrekord hela sitt liv, på vindsurfingbrädor, i America’s Cup-båtar och extrema trimaraner. Men nu står Anders Bringdal inför sitt livs största utmaning: att få snurr på miljardprojektet Seabubbles eldrivna taxibåtar till världens alla vattentäta storstäder.

En Stierna är född

Höstens stora tv-stjärna har lika mycket adel som fattig konstnär i blodet. Men Hedda Stiernstedt är i en klass för sig.

Maxat – i tre dimensioner

Från minimalist till maxad. Sedan 1950-talet har Frank Stella ständigt utvecklats. I dag räknas amerikanen som en av världens mest inflytelserika konstnärer.

Med smak för goda nätaffärer

Anna Omstedt grundade Tasteline men har hittat ett nytt framgångsrecept i life science-branschen. Hon är galen i ost, älskar halvfabrikat och kunde lika gärna ha blivit gympalärare.

Krossar barriärer i operavärlden

Hon kan inte sjunga själv men leder hundratals sångare och aktörer i Giacomo Puccinis storslagna opera Turandot – en opera om gränslöst begär, som har premiär på måndag.

Gina Tricot kliver ur formsvackan

Modeföretaget Gina Tricot expanerade i rekordfart – men har de senaste åren lidit av växtvärk. ”Min mamma brukar säga att ’inga träd växer till himlen’”, säger Anna Appelqvist, dotter till grundarna. Nu fyller kedjan 20 år och lägger om strategin.

Hyllad vd firar alltid med cava

Johanna Frelin är en innovativ vd med 600 medarbetare på Tengbom arkitektkontor. Hon har anlitat en buddistmunk, kan backa med hästsläp och dricker cava klockan 17.00.

Han vill chocka bourgeoisien

Det litterära underbarnet och bästsäljande franske författaren Édouard Louis berättar i sin nya roman Våldets historia om en våldtäkt och ett mordförsök. Och till skillnad mot många andra författare vill han att alla ska veta att det han skriver är sant.

Komiker på fullt allvar

Folkkär komiker. Uppmärksammad debattör. Debuterande författare. Tillsammans med Di Weekend återvänder Soran Ismail till sin barndoms skolgård för att försöka förstå vad som gör någon Absolut svensk.

»Otroligt kul att investera i sin passion«

6 frågor till Christofer Sundberg, grundare av spelutvecklaren Avalanche, som har startat ett swimrun-bolag.

Kunder blir bollplank

I House of Dagmars vårkollektion stod hjältinnan i fokus. Nu släpper de en ny app där kunden får gå in på kontoret och hjälpa grundarna med både affärsutveckling och design.

»Jag har aldrig varit sportig«

När den svenske tennislegendaren Björn Borg gjorde comeback 1991 gjorde han det med en träracket. Efter inspelningen av filmen Borg, premiär nästa vecka, förstår skådespelaren Sverrir Gudnason varför.

Entreprenörens bästa stalltips

Anna Bråkenhielm är numera internationell tv-konsult och släpper en bok om entreprenörskap, Räkna med bråk. Hon äter för mycket smågodis, gråter till Game of Thrones och är inte rädd för någonting.

Jan Gradvall möter The XX

Mot alla odds har ett av världens mest introverta band blivit ett av de mest inflytelserika. Jan Gradvall har träffat ett band som gör allting annorlunda.

Toppchefen om sitt livs trauma

Minnet av överfallet kommer alltid att sitta kvar. Men det var inte första – eller sista – gången Svenska Spels vd Lennart Käll drabbats personligen av dödshot. Nu önskar han debatt om en ny sorts kriminalitet och hur brottsoffer behandlas.

Izettlechefens budskap går fram

Izettlechefen Jacob de Geer skulle vilja återfödas som en giraff, men är rädd för att hålla i fiskar. För Di Weekend berättar han hur man ’går plakat’ utan att vara plakat.

»Nej, jag är inte alltid glad«

Programledaren Anne Lundberg är definitionen av folkkär och har programlett Antikrundan i 18 år. Själv blir hon förföljd när hon går på loppis.

Dansen ger designen ett lyft

I fjol fick designern Diana Orving stående ovationer efter sin visning med balettdansöser som modeller. Nu avslutar hon modeveckan i spegelsalen på Grand Hotel.

Klipparens nya karriär

Det krävdes fyra år och 800 miljoner kronor för att den förre Avanzachefen Nicklas Storåkers skulle hitta sitt nya drömjobb som vd för Pricerunner. Under ledigheten gick han en dinousauriekurs, tackade nej till ett 50-tal jobberbjudanden och blev en av Sveriges flitigaste fintech-investerare.

Tronskifte i halloumiland

Han kom till Sverige som flykting, startade livsmedelsföretaget Fontana och introducerade halloumin på den svenska marknaden. 40 år senare har Frixos Papadopoulos lämnat över framgångsföretaget till barnen – men vägrar flytta tillbaka till soliga Cypern.

»Ett drama som innehåller allt«

Ronnie Peterson började med gokart och slutade som Sveriges mest framgångsrika formel 1-förare genom tiderna. Henrik Jansson-Schweizer var nio år när Ronnie Peterson dödskraschade i tv. Nu debuterar han som långfilmsregissör med Superswede.

Tar det piano innan jobbskiftet

Det är maktskifte i Årets kock. Den 1 september tillträder Andreas Stenberg som ny vd för Sveriges mest prestigefyllda kocktävling.

»Alltså, juridik är ju enormt tråkigt«

Handelshögskolan, Dramaten,Damernas värld och Pälsbransch-rådet. Det tog några vändor innan professor Marianne Levin blev Sveriges främsta expert på immaterialrätt. ”Jag skriver inga rättsutlåtanden för under 100 000 kronor”, säger hon.

Inga fler artiklar tillgängliga