intervjuer

OS-generalen: Vi har starka vinterhjärtan

På måndag avgörs om det blir Sverige eller Italien som får arrangera vinter-OS 2026. Richard Brisius , vd för den svenska OS-ansökan, är van vid att ­förbereda sig på det värsta.

Kapp-Ahls nya vd vill växa sig större i garderoben

Efter två decennier på Lindex flyttade Elisabeth Peregi till största konkurrenten: Kapp-Ahl. Hon är döpt efter skräddarens dotter och vill helst bli spelad av Julia Roberts.

Gabriel Urwitz om spelet bakom storaffären

Först retade han gallfeber på etablissemangets maktsfärer. Sedan drog han in en miljardaffär – på en timme – för att två år senare sälja med några veckors marginal innan 1990-talskrisen lamslog allt. För första gången berättar Gabriel Urwitz , nyckelspelare på ­Proventus och grundare till riskkapitalbolaget Segulah, om hur tre okända killar tog sig in på börsen och ritade om den svenska bankkartan.

Festivalgeneralen redo för invasion

Nästa helg kommer över 50 000 ­personer att vallfärda till Gärdet i Stockholm för musikfestivalen Lollapalooza och artister som Lana del Rey, Travis Scott och Foo fighters. För Anna Sjölund, chef för festivaler och konserter på Live Nation, blir det ­kronan på verket efter 25 år i branschen.

»Min fru gav mig sångförbud«

Han är vd för ett ljudföretag men lyssnar hellre än att sjunger själv. I veckan berättar Epidemic sounds Oscar Höglund om sin största extravagans – och snudd på religiösa musikupplevelser.

Hiphoplegender håller tempot

Det är i år 25 år sedan det ikoniska ­hiphopalbumet släpptes. Di Weekend träffade det legendariska bandet i Stockholm – men det var bara Oliver ”Power” Grant som pratade.

»De får bära ut mig härifrån«

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon.

Historikern: Korsetten gav en wow-känsla

I nya boken reder ­historikern Henric Bagerius ut hur korsetten blev en symbol för kvinnlig frigörelse vid förra sekelskiftet – och vilka plagg som fortfarande håller oss som modeslavar.

Tele2:s vd: Fruns jultomtar får brinna

Tele2:s nye vd Anders Nilsson älskar konstig konst och att vara ute till havs. Och om han inte hör när du ringer är det för att han lyssnar på musik. Jättehögt.

Fridolina Rolfö redo för revansch

I dag den 7 juni startar ett upphaussat VM som spås bli damfotbollens globala genombrott. I storklubben Bayern München är Fridolina Rolfö en stjärnspelare. Men landslagskarriären har varit kantad av skador. Nu siktar 25-åringen på revansch – och svensk medalj.

Så ska Bonnie Roupés baby bli lönsam

Sedan Bonnie Roupé startade gravidappen Bonzun i Kina 2012 har hon fått två miljoner användare och en mängd ­utmärkelser. Men bakslagen är många. Nu är den äventyrliga entreprenören tillbaka i Sverige – med hoppet att få kalla sig börs-vd.

Så mycket tjänar deckarmästaren

Den tidigare toppdiplomaten Jan Mårtenson har skrivit 70 böcker och totalt sålt långt över 1,5 miljoner exemplar. Ändå hävdar han: ”Jag är lite lat.”

Gröna Lund-chefens råvarufiasko

Christer Fogelmarck, vd och koncernchef för Parks & Resorts, vill göra sig oberoende av vädret. Efter att ha åkt en Zero G-flygning klarar han dessutom alla åkattraktioner.

Kerstin Hessius: Jag åkte på en rejäl käftsmäll

Kerstin Hessius ville bli kulturarbetare, helst författare. Hon blev kapitalförvaltare i mångmiljardklassen. Resan från diskare på konditori till vd för pensionsjätten Tredje AP-fonden har inte varit spikrak.

Mannen bakom Tommy Hilfigers comeback

Hur gör man ett urvattnat modevarumärke hett igen? Digitala innovationer, kändissamarbeten och skrotade flaggskeppsbutiker är några av de åtgärder som Tommy Hilfigers vd Daniel Grieder tagit till.

John Lundvik: »Det räcker inte att sjunga bra«

John Lundvik vann överlägset Melodifestivalen och blev Sveriges representant i Eurovision. Det är första gången en vinnare är både låtskrivare och artist åt två olika bidrag.

Maria A Grimaldi: »Sneakers ger oslagbar känsla«

Spelchefen tar strid för andra i Metoo-lägen, men glömmer bort sig själv i livskriser. Maria A Grimaldi är entreprenören som lär tvingas emigrera om hon byter karriär till författare.

Förlorade vd-jobbet – nu är tillbaka på toppen

Som vd för den globala revisionsjätten Grant Thornton basar Peter Bodin över 53 000 anställda i 135 länder. Men det var först efter en ofrivillig paus som han ­vågade släppa taget.

»Det är en fördel att vara äldst«

För 40 år sedan beslutade hon, som chef för Socialstyrelsen, att ta bort sjukdomsstämpeln på homosexualitet. I dag är Barbro Westerholm , 85 år, äldst i riksdagen och kämpar vidare mot all sorts diskriminering.

»Jag ska vitalisera 75-åringen«

Teknikkonsulten Rejlers omsätter drygt 2,5 miljarder kronor och Viktor Svensson är ny vd. Själv engagerar han sig i ungdomsfotboll och gråter på bio.

Ur mästerfotografens synvinkel

Med sin stora utställning Stockholm på Liljevalchs och fotoboken med samma namn sluts en cirkel. Fotograf Anders Petersen ­debuterade för 46 år sedan med Gröna Lund med bilder tagna på nöjesfältet i kvarteret intill.

Medieprofilen Joachim Berner talar ut

Vid millennieskiftet var tidnings-mannen Joachim Berner hetast i Mediesverige. Sedan följde misslyckanden och livkris. Här är hans egen berättelse om dreven, försoningen med hans far – och den nyfunna tron.

Klipparen som följde sin dröm

New York Efter 21 år i finansbranschen bestämde sig Amor Towles för att helt byta bana. Två bästsäljare senare kan författaren ­konstatera att det blev precis som han tänkt. Nu blir den senaste romanen ­tv-serie.

Vinnarskalle sitter upp i vd-stolen

Maria Croon blir ny vd för den svenska travsportens huvudorganisation. Hon är uppvuxen på en hästgård och har ridit sedan barnsben – men liknar sig själv vid en surikat.

Entreprenörens svindlande karriärsteg

Vad gör du när hela din tillvaro rasar samman och du faller till botten – ligger du kvar eller börjar du klättra? Entreprenören och fotografen Emma Svensson valde det senare. Nu ska hon bestiga de högsta bergen i varje land i Syd-, Central- och Nordamerika.

Inga fler artiklar tillgängliga