intervjuer

Sarah Klang nära spåra ur i tv

Sångerskan Sarah Klang blev stjärna över en natt när hon sjöng i På spåret under trettonhelgen. Nu kommer hon med sitt debutalbum och inleder en lång turné.

Gröt håller entreprenören kry

Entreprenören Johannes Schildt är medgrundare av och vd för läkarsajten Kry. Men hade han inte arbetat inom tech hade han helst varit mjölkbonde.

Familjen Lundbergs nya ledarduo

Familjen Lundberg är en av Sveriges mäktigaste finansfamiljer. De senaste åren har Fredrik Lundbergs döttrar Louise Lindh och Katarina Martinson tagit allt större plats i maktbolaget. I sin första stora intervju berättar systrarna vad pappa lärt dem – och vad de kommer att göra annorlunda.

»Vi har nått 8 000 byar«

Den amerikanska människorättskämpen Molly Melching har fått över 4,6 miljoner västafrikanska bybor att ta avstånd från könsstympning, barnäktenskap och våld mot kvinnor och barn. Knepet: utbildning i mänskliga rättigheter.

Hon försökte rädda livet på Palme

Hon var 17 år gammal när hon blev vittne till mordet på Olof Palme. Upplevelsen förändrade och färgade hela hennes liv. I dag är hon starkt kritisk till hur hon behandlades. Därför gör Anna Hage nu det som hon aldrig fick göra då: berättar hela sin historia.

Skanskas vd rockar loss backstage

Efter 27 år på Skanska äntrar Anders Danielsson scenen som vd och koncernchef. Slalom, Stålmannen och Mästerkocken får hans hjärta att klappa lite extra.

Industrinestorn talar ut om hoten

Efter Leif Östlings avhopp från Svenskt Näringsliv i november i fjol tystnade han och förblev blev tyst. Fram till nu. För Di Weekend berättar den forne industriledaren för första gången om utpressningsförsöket mot honom och hur han tänkte när han gjorde det beryktade uttalandet: ”Vad fan får jag för pengarna”.

Får barbariskt bra betalt för Conan

Han köpte rättigheterna till hjältekaraktären Conan Barbaren för 15 år sedan. Nu ska det svärdsvingande muskelberget bli tv-serie på Amazons streamingtjänst. För Fredrik Malmberg är det gyllene tider.

Mello-chefen sjunger ut

Anette Helenius är adrenalinjunkie och ligger bakom många av SVT:s livesändningar. Men ingen tv-produktion är lika stor som svenska folkets egen lägereld – Melodifestivalen.

Startklar för OS-äventyret

Slalomesset och medaljhoppet Frida Hansdotter är på väg till Pyeongchang i Sydkorea för vinter-OS. Det enda hon fuskar med är städning, annars vill hon vinna allt – också i Monopol.

Kreativ comeback för Filippa Knutsson

För sex år sedan lämnade hon Filippa K för att hitta sig själv. På vägen hittade modebolagets grundare och ägare Filippa Knutsson hem till sin barndomsstad London – och tillbaka till sitt livsprojekt.

Med blick för svart dramatik

Lisa Langseths första långfilm gav henne en Guldbagge, den andra gav huvudrollsinnehavaren Alicia Vikander en världskarriär. Nu kommer hennes tredje film, som redan innan premiär har fått hatrecensioneri internationell branschpress. Regissören och manusförfattaren berättar om en film som handlar om dödshjälp.

Reportern som har Trump i luren

Maggie Haberman är New York Times Washington-korrespondent och har ­blivit världskänd för sina välinformerade artiklar om president Donald Trump. Hon är en av få reportrar som han ­fortfarande ringer upp själv.

Hotellchefen som lockar kändisarna

Läskiga hotell gör sig bra på film, men i verkligheten är det sprutor som Grand hôtels vd Pia Djupmark fasar för.

»Vi är inga sagofigurer«

Det var först när Klara och Johanna Söderberg låg på golvet i en loge och grät som de förstod att det hade gått för långt. Efter flera år av turnerande tog de timeout från First Aid Kit, och varandra. Nu är de tillbaka, med albumet Ruins.

Omstart för Fiatfamiljens värsting

Han är en av Europas mest kända miljardärsöner, ökänd för sitt lyxliv, sin extravaganta klädstil – och sina narkotikaproblem. Fiatfursten Gianni Agnellis rastlösa dotterson Lapo Elkann är också en serieentreprenör, vars senaste projekt Garage Italia Customs är en kombination av topprestaurang och design-studio där exklusiva bilar skräddar- sys efter kundens önskningar. Di Weekends Kristina Kappelin träffar honom i Rom.

Väcker hopp om ny klädkod

Hope har hyllats för sin könsöverskridande design och samtidigt lyckats skapa en ekonomisk framgång. På fredagskvällen chefsdesignern Frida Bard chans att ta hem det prestigefyllda priset som Årets designer på Elle-galan – en smygstart på Fashion Week Stockholm som inleds på söndag.

Pistvaktens bästa tid är nu

Titti Rodling är tidsoptimisten som basar över säkerheten i svenska skidanläggningar. I backen slipper hon spindlar och behöver inte jaga hundradelar som under karriären i alpina landslaget.

Kultförfattare på bråkhumör

Författaren Louise Boije af Gennäs är tillbaka med en konspirationsroman där verkliga oupplösta svenska brott utgör fond till fiktionen. Men hennes förlag Albert Bonnier ville inte ge ut de tre böckerna i trilogin – efter en juridisk kamp ges de nu ut på annat förlag. ”Jag vill lyfta frågan: varför har vi människor tappat tron på demokratin?”, säger hon.

»Lady Macbeth vore asfett«

Hon har spelat Hamlet, Marie Antoinette, i Beckfilmer, i Helena Bergströms Vilken jävla Cirkus, hon har sommarpratat och skrivit en roman. Nu kan Evin Ahmad, 27 år, vinna en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll.

Mode: »Det pågår en ny sexrevolution«

Andreas Schmidl och Josef Lazo bakom hyllade Lazoschmidl gör sexigt svenskt herrmode med humor, långt ifrån lågmäldhet och funktionalitet. Nu visar de på Fashion Week Stockholm för tredje gången.

Blick för burgare

Han driver två välkända restauranger, är ständigt aktuell i kockprogram och har varit det omdebatterade ansiktet utåt för McDonald’s. Samtidigt är han en hetlevrad bråkstake som inte backar för offentliga gräl. Men Johan Jureskog nöjer sig inte – nu sätter han tänderna i sitt livs mest vågade affärsprojekt.

Åhlénschefen julshoppar helst i Tokyo

Lina Söderqvist lämnar posten som marknadschef på Åhléns för att bli vd för RNB:s Departments & Stores, där NK-varuhusen ingår. Hon ser upp till superhjälten Wonderwoman, men törs inte prata med det egna bolagets reklamansikte.

»Så blir du ett mattesnille«

Holländaren Stefan Buijsman doktorerade i matematisk filosofi när han var 20 år. Nu, ett par år senare, vill han förmedla vikten av matematik i det digitala samhället. ”Men jag hade inte blivit en bra matematiker, det är jag för otålig för.”

Stellan Skarsgård: »Inga över 18 får julklappar«

Stellan Skarsgård är en av Sveriges mest framstående skådespelare. Till jul ger han röst åt två animerade filmer. Helgen ska han dock tillbringa med storfamiljen utanför Stockholm.

Inga fler artiklar tillgängliga