Di Weekend GRADVALL

Stalltips för bättre ledarskap

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

HÅLLER I TYGLARNA. Programledare Sanna Lundell.

Tv-serien på SVT Play handlar om hästar. Jan Gradvall har sett den.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Att vara i balans med naturen. Att inte vara slav under kalendrar utan följa jordens naturliga rytm. Att anpassa sitt liv ­efter vad jorden har erbjuda.

Vilken stor tänkare är det som predikar detta? Det är hästar.

Tv-serien Flocken i fyra delar på SVT Play handlar om hästar, men har lika mycket att lära ut till människor om vår existens som de bästa avsnitten av Filosofiska rummet i radio.

Avsnittet om Emelie Cajsdotter som arbetar som djurkommunikatör vid hovstallet i Jordanien borde visas på ledarskapskurser. Vad Emelie Cajsdotter säger om hur en hästflock fungerar kan lika gärna överföras på människor.

Musikåret 2020 tillhör Nea och Agnes

Några som verkligen borde studera ­detta avsnitt är SVT:s egna chefer.

Agnes-Lo Åkerlind har på 2000-talet tillhört dem som allra främst utvecklat tv-berättandet, med en kombination av rytm, musik och filmfoto med poetiska kvaliteter. Att hennes namn ändå fanns med bland underskrifterna på den debatt­artikel som vittnade om förhållanden hos SVT:s visstidsanställda (ett bisarrt uttryck i sig) gör en glad att alla företag inte behandlar visionära talanger på ­samma sätt. Om Apple hade drivits som SVT ­skulle man låtit designern Jonathan Ive vara visstidsanställd och i stället­ befordrat ­mellanchefer.

HQ-kraschen inspiration till finansrysaren

Flocken är gjord av Clara Mannheimer och Agnes-Lo Åkerlind, samma duo som gjorde första säsongen av Jills veranda.