Di Weekend GRADVALL

Djupt och kul om depression

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Djupsinnig podcast

Ett Fråga doktorn-för hjärnan – Jan Gradvall har lyssnat på en ny podcast.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

En fördel med att hålla sig konstant sysselsatt med olika projekt – att alltid ha almanackan fulltecknad, att beklaga sig över det – är att man slipper gå in i det där tysta rummet där man måste möta sig själv.

Att försvinna in i jobb och aktiviteter kan också handla om självmedicinering. Det fungerar för att hantera en depression, något många lever med utan att identifiera det som det.

»Det här är inte självömkan«

Oavsett var på skalan man befinner sig – nedstämd, ångestfylld, lätt deprimerad, kliniskt deprimerad – är nya podcasten The hilarious world of depression en uppflammande tändsticka i ett rum som länge varit helt svart.

Det är något så udda som en podcast där en humorveteran och radioprofil, John Moe, intervjuar kolleger som har diagnosen klinisk depression.

»Familj mildrar ålderdomen«

Resultat blir samtal fulla av insikter, ett Fråga doktorn-för hjärnan. Allvarliga på djupet-intervjuer men som också är märkligt underhållande och fulla av skratt.

Särskilt det första avsnittet med radioprogramledaren Peter Sagal rekommenderas. John Moe ringer i samma avsnitt även upp en neuroforskare och talar om vad som hjälper och skadar en deprimerad persons hjärna.