Di Weekend GOLF

GOLF: Sex spelare i blickfånget

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Christer Hoglund

Fyra heta svenskar och två engelsmän. Där har ni lirarna att hålla ett särskilt öga på när det är dags för Scandinavian Invitation på Hills.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

ALEXANDER BJÖRK

Ålder: 29 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 109.

Beskrevs som en superrookie när han debuterade på Europatouren 2017. Klassisk vinnarskalle som aldrig lämnar något åt slumpen, varken på rangen eller på ­tävlingsbanorna. I fjol kunde ingen rå på Växjösonen när han slog igenom på allvar och vann Volvo China Open.

MATTHEW FITZPATRICK

Ålder: 24 år

Nationalitet: Engelsman.

Världsranking: 27.

Startfältets högst ­rankade man har ett cv som ytterst få 24-åringar kan briljera med. Har redan representerat Europa i Ryder Cup och dessutom hållit fem tacktal på Europatouren. Jämförs inte sällan med landsmannen Nick Faldo.

MARCUS KINHULT

Ålder: 23 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 124.

Från första ET-segern på Hillside till ett blågult ­affischnamn på Hills. Svensk golfs nya stjärnskott räds inte strålkastarljuset. Visionen från tonåren finns fort­farande kvar: Att en dag vinna en major, samt att bli topp fem i ­världen. Går vägen dit via en vinst på den bana han ­firade sina ­födelsedagar på som barn?

PAUL WARING

Finalisterna som kan bli Årets kock

Ålder: 34 år.

Nationalitet: Engelsman.

Världsranking: 123.

På Hills förra året gjorde engels­mannen sitt 200:e fram­trädande på touren. Hur det slutade? Med 200:e gången gillt. Trots att han tvingades ut i särspel sedan Thomas Aiken hålat för birdie på det 72:a hålet var han iskall och fick till sist kyssa segerpokalen. Nu återvänder han som titelförsvarare.

ALEXANDER NORÉN

Ålder: 37 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 44.

Efter comebacken 2015 har Alex Norén gått från klarhet till klarhet. Men han har tidigare berättat att med vinnarskallen kommer oron när det inte går så bra på banan. Formen är inte den bästa efter sommarens tävlingar, är det nu det vänder?

HENRIK STENSON

GOLF: Affischnamnet på Hills laddar för ny seger

Ålder: 43 år

Nationalitet: Svensk

Världsranking: 34.

Vår största svenska golfstjärna skippar FedEx Cup för att åka till Sverige och spela Scandinavian Invitation. ­Anledningen? Atmosfären, att få återvända till hemmaplan där Stenson spelade som junior och möta publiken, meddelar han själv.