Di Weekend GOLF

GOLF: Här är de bästa publikhålen på Hills

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Publikhlåen

Daisy Balkin Rung

För åskådarna bjuder Hills framför allt på mycket ­ögongodis och härliga ­utsiktsplatser när sluttampen närmar sig. Här är de bästa publikhålen enligt klubbens vd Mats Sterner .
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
HÅL 12:

”Alla banor borde ha en nåbar par 4. Under Scandinavian Invitation är Hills tolfte hål det absolut bästa publikhålet, där uttrycket ’risk and reward’ aldrig har varit mer sant. En damm vaktar till vänster om green och en bäck slingrar sig framför och längs höger­sidan av fairway. För att nå hela vägen upp krävs antingen en driver eller möjligtvis en spoon, ­vilket kan ge en eagle i belöning för den som vågar gå för det. Greenen är väl inbunkrad med flera sandfällor till höger, vilket gör att även sandwedgen kan behöva dammas av. Här fick vi se ”Beefs” (Andrew Johnsons) ­kalsonger när han under fjolårets tävling var tvungen att stå delvis nere i vattnet när han gjorde sitt inspel.”

HÅL 1:

”En bra start på rundan betyder mycket och på detta svåra par 4 gäller det att både träffa fairway och att få upp bollen på green för att skapa förutsättningar för ett par. Många spelare väljer att gena över vänster­bunkern för kortare inspel, något som om man lyckas med sin strategi också ger en bättre ­vinkel in – särskilt när flaggan står till höger. Under 2018 var Hills inledningshål ett av de ­absolut svåraste hålen på hela Europatouren.”

HÅL 18:

”En bra drive på detta par 5-hål ger spelaren möjlig­heten att nå green på två slag och putta för eagle. Det ultimata sättet att spela hålet på är att flyga över högra delen av bunkern och tjäna meter för ett mellanjärn in mot den upphöjda greenen. Vattnet som är i spel från tee kan även resultera i en och annan bogey, något som gör att spänningen kan finnas kvar ända in i det absolut sista ögonblicket i tävlingen då val av strategi från tee kan få helt avgörande resultat. Under förra årets avgörande förlorade Thomas Aiken tävlingen genom att i särspelet slå drivern ner i vattnet på höger-sidan.”

GOLF: Julia Engström på ny nivå HÅL 14:

”Ett svårt par 4 där ett bra utslag ger spelaren möjligheten att attackera pinnen med en mer loftad klubba. Greenen är utmanande, så här krävs precision på inspelet om det ska bli en ­birdie. Bunkrarna till höger från tee ska man göra sitt bästa för att undvika, men det är å andra sidan inte bra att gå för mycket till vänster heller.”

HÅL 17:

”Par 4 där utslaget slås från Hills högsta punkt där man har utsikt över stora delar av golfbanan. Vid fairwayträff har spelaren ett kort järn in till en lurig green som sluttar rejält från höger till vänster. Här är en birdie klart inom räckhåll, trots utmanande flaggplaceringar. ­Såvida bollen inte hamnar vänster om green, då bör man vara utrustad med Seve Ballesteros händer för att greja läget.”