Di Weekend GOLF

Golf: Håll koll på de här fem spelarna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Joakim Lagergren.

CRAIG BROUGH

1996 lyfte Lee Westwood bucklan på Forsgården. 22 år senare är Nordea Masters tillbaka söder om Göteborg – med ett koppel av segerhungriga Europatourlirare. Här är kvintetten att hålla ett extra öga på när tävlingen drar i gång.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Joakim Lagergren

Ålder: 26 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 147.

Som 15-åring satte Lagergren upp en tids­bestämd målsättning – att 2012 ha erövrat Europatour-kortet. Ola Eliassons styvson, som alltid verkat prestera i pressade situationer, kvalskolor och på viktiga tävlingar, lyckades med det. I maj i år blev Peaks ansikte utåt dessutom en vinnare på touren när han tog hem särspelet på Sicilien.

Alexander Björk

Ålder: 28 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 71.

Två svenskar är topp 100 på världsrankingen – och det är två gånger Alex. 71-placerade Björk har efter en sensationell debutsäsong på ­Europatouren 2017 klättrat i raketfart. Med ­segern i Kina tidigare i år bevisade Växjösonen att han har vad som krävs för att lyckas på den absoluta toppnivån.

Alexander Levy

Ålder: 28 år.

Nationalitet: Fransman.

Världsranking: 64.

Van vinnare på Europatouren med fem titlar i bältet. Det senaste tacktalet höll Levy i Marocko i april. Att slå sig in i det europeiska Ryder Cup-laget på hemmaplan är förstås huvud­målet för fransk golfs nye superstar som liksom Joel Sjöholm har smeknamnet ”El Toro”.

Fredrik Jacobson

Ålder: 43 år.

Nationalitet: Svensk.

Världsranking: 1 931.

Färgstark profil som blev ”Freddie” med ­golfpubliken på andra sidan Atlanten i takt med framgångarna på PGA-touren. Sedan hans son diagnostiserades med en allvarlig hjärtsjukdom har det blivit sparsmakat med tävlande, men på Hills – inte långt från uppväxtkommunen Kungsbacka – gör den gamle publikfavoriten comeback i Nordea Masters igen.

Chris Wood

Ålder: 30 år.

Nationalitet: Engelsman.

Världsranking: 92.

Blev singelhandikappare som tolvåring och slog nio år senare igenom som bäste amatör i The Open. Har varit proffs sedan dess och ­verkar inte ha något emot att leva med högt ställda förväntningar. Tre segrar på Europatouren har det hunnit bli – hittills. Hur trivs han på Hills?

... och här är tävlingens bubblare:

Thomas Björn.

Lucas Bjerregaard.

Marcus Kinhult.