golf

Golf: Vassast på svenska greener

Trots tidiga morgonar och ett ovanligt förhållande till väderappar trivs landskapsingenjören Stefan Ljungdahl med sitt jobb på Halmstad Golfklubb. I år blev han dessutom utsedd till Årets greenkeeper i Sverige.

Golf: Mode på uppsving

Från strikta klädkoder till stilsäkra modeplagg. Under 2000-talet har klädseln på golfbanorna förändrats – till sportföretagens stora glädje. För när fairway har blivit catwalk har en miljardindustri uppstått.

Golf: Aktier lockar mer än spel

Det handlar om disciplin. För att lyckas i golf – och på börsen. Nu ska Sveriges bästa golfare genom tiderna, Annika Sörenstam, bli kapten för Europas Solheim Cup-lag, men själv vill hon inte spela längre.

»Jag går definitivt för seger«

I fjol fick han kyssa sin första pokal på Europatouren. I Nordea Masters kom han på 13:e plats. Men nusatsar träningsfreaket Kristoffer Broberg på att vinna på hemmaplan. ”Jag spelar aggressivt, det är allt eller inget”, säger han till Di Weekend Golf som träffar honom på Bro Hof Slott inför den stora golffesten.

22-åring är golfens nya pengakung

Efter 12 år på toppen får Tiger Woods se sig slagen på golfens inkomstlista. Ny etta är den 22-åriga amerikanen Jordan Spieth som kammade hem drygt 453 miljoner kronor under 2015.

Golf: Svensk Blixt­offensiv

Han är puttmästaren och golfproffset som egentligen ser sitt jobb som att vara 
vd för ett litet företag. I en stor intervju med ­
Di Weekend Golf berättar Jonas Blixt om den långa vägen till proffslivet och 
ger sitt bästa tips till 
amatör­golfare.

Golf: Storslagna amatörer

Vip-kändisar och näringslivshöjdare 
får vid stora golftävlingar mäta sina 
krafter med sportens stjärnor. Tävlingar mellan proffs och amatörer, så kallade pro-am, är ett fenomen som ger golfen hundratals miljoner 
kronor i sponsorintäkter.

Golf: Stjärn­caddien svingar klubban

Som mångårig caddie till Nick Faldo var hon med om att vinna fyra major­tävlingar och hon har även jobbat med vår svenska världsstjärna Henrik Stenson. Nu har Fanny Sunesson släpat sin sista golfbag.

Golf: De sponsrar festen

Efter Goldman Sachs 
och McKinsey är Anna Storåkers nu chef för den svenska kontorsrörelsen 
på Nordea, titelsponsor för den stundande golffesten Nordea Masters.