golf

Nördarnas favorit lär ut svingen

Han är något så ovanligt som en svensk influencer i det digitala svingbåset. Östersundsbon Max Persson har ­ingenting emot att utbilda…

GOLF: Världsmästaren fikar efter mer

När Johan Moberg 2011 upptäckte ­hickorygolfen kände han att varje slag var som att utkämpa ett litet krig.

GOLF: Sex spelare i blickfånget

Fyra heta svenskar och två engelsmän. Där har ni lirarna att hålla ett särskilt öga på när det är dags för Scandinavian Invitation på Hills.

GOLF: Stjärna med utstuderad sving

Av alla golfare är det bara Tiger Woods som har fler följare på Instagram. Paige Spiranac har bara en 58:e plats på Ladies European Tour som karriärbästa – men hon är en vinnare i…

GOLF: »Jag blir som ett barn på tivoli«

Hon ljuger om tandtroll, har vaknat upp hos en peruansk familj på en ö i Titicacasjön och valde handledstatuering framför förlovningsring.

GOLF: Här är de bästa publikhålen på Hills

För åskådarna bjuder Hills framför allt på mycket ­ögongodis och härliga ­utsiktsplatser när sluttampen närmar sig.

GOLF: Svårslagen i long drive

I tonåren nötte hon wedgar i hopp om att finslipa närspelet och nå hög Europanivå. Numera pangar en adrenalinstinn ­Sandra Carlborg drivar – och blott en kvinna i världen har…

GOLF: Affischnamnet på Hills laddar för ny seger

Nybliven vinnare på Europatouren. Debutant i US Open. Och affischnamn för Scandinavian Invitation. Di Weekend Golf har träffat Marcus Kinhult på Hills Golf Club. ”Alla smällar jag…

Nu siktar Stenson på Ryder Cup

Henrik Stenson , svensk golfs affischnamn, deltar inte i årets Nordea ­Masters. Han har nämligen en titel att ­försvara – på andra sidan Atlanten.

Golfnörd laddar för livesändning

För golfnörden Tommy Billberg handlar livet inte bara om att kommentera i rutan utan också om att vässa sitt eget närspel. Varför inte på en öde ö med Tiger Woods?

Golf: Håll koll på de här fem spelarna

1996 lyfte Lee Westwood bucklan på Forsgården. 22 år senare är Nordea Masters tillbaka söder om Göteborg – med ett koppel av segerhungriga Europatourlirare. Här är kvintetten att hålla ett extra öga på när tävlingen drar i gång.

Banar väg för blågul business

JUPITER, FLORIDA Efter 20 år som professionell golfspelare står Richard S Johnson inför en ny spännande uppgift. Som klubbdirektör för exklusiva Fox Club i Jupiter i Florida ska han tillsammans med sina svenska ägare lansera ett nytt koncept mitt i det amerikanska golfmeckat. ”Den här klubben ska attrahera både kräsna amerikaner och svenskar som gärna vill ha en hemmabana i Florida under vinterhalvåret.”

Golf: »Vissa män blir chockade«

Golfbanan ska inte vara en frizon för männen. Genom att sänka trösklar och motbevisa fördomar vill Green Queens Golf locka kvinnor till första tee. ”Vi vill göra golfen mer lättillgänglig”, säger ordföranden Lowa Lindvall .

Golf: Majorstjärnan Pernilla Lindberg om supersegern

I höstas genomgick Pernilla Lindberg en mindre identitetskris på LPGA-touren: Skulle hon någonsin bli en vinnare? Svaret kom i april – när svensk damgolf fick se en ny majorstjärna tändas i Kalifornien.

Golf: Superrookien drömmer om seger på hemmaplan

Han har kallats superrookie och det definitiva genombrottet kom i aprili år med segern i Volvo China Open. Di Weekend Golf har träffat Nordea Masters kanske största dragplåster.

Golf: Vassast på svenska greener

Trots tidiga morgonar och ett ovanligt förhållande till väderappar trivs landskapsingenjören Stefan Ljungdahl med sitt jobb på Halmstad Golfklubb. I år blev han dessutom utsedd till Årets greenkeeper i Sverige.

Golf: Aktier lockar mer än spel

Det handlar om disciplin. För att lyckas i golf – och på börsen. Nu ska Sveriges bästa golfare genom tiderna, Annika Sörenstam, bli kapten för Europas Solheim Cup-lag, men själv vill hon inte spela längre.

Golf: Mode på uppsving

Från strikta klädkoder till stilsäkra modeplagg. Under 2000-talet har klädseln på golfbanorna förändrats – till sportföretagens stora glädje. För när fairway har blivit catwalk har en miljardindustri uppstått.

»Jag går definitivt för seger«

I fjol fick han kyssa sin första pokal på Europatouren. I Nordea Masters kom han på 13:e plats. Men nusatsar träningsfreaket Kristoffer Broberg på att vinna på hemmaplan. ”Jag spelar aggressivt, det är allt eller inget”, säger han till Di Weekend Golf som träffar honom på Bro Hof Slott inför den stora golffesten.

22-åring är golfens nya pengakung

Efter 12 år på toppen får Tiger Woods se sig slagen på golfens inkomstlista. Ny etta är den 22-åriga amerikanen Jordan Spieth som kammade hem drygt 453 miljoner kronor under 2015.

Golf: Svensk Blixt­offensiv

Han är puttmästaren och golfproffset som egentligen ser sitt jobb som att vara 
vd för ett litet företag. I en stor intervju med ­
Di Weekend Golf berättar Jonas Blixt om den långa vägen till proffslivet och 
ger sitt bästa tips till 
amatör­golfare.

Golf: Storslagna amatörer

Vip-kändisar och näringslivshöjdare 
får vid stora golftävlingar mäta sina 
krafter med sportens stjärnor. Tävlingar mellan proffs och amatörer, så kallade pro-am, är ett fenomen som ger golfen hundratals miljoner 
kronor i sponsorintäkter.

Golf: Stjärn­caddien svingar klubban

Som mångårig caddie till Nick Faldo var hon med om att vinna fyra major­tävlingar och hon har även jobbat med vår svenska världsstjärna Henrik Stenson. Nu har Fanny Sunesson släpat sin sista golfbag.

Golf: De sponsrar festen

Efter Goldman Sachs 
och McKinsey är Anna Storåkers nu chef för den svenska kontorsrörelsen 
på Nordea, titelsponsor för den stundande golffesten Nordea Masters.