Di Weekend BIL

Qatar visar upp sin första egna superbil

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

KOLFIBERMONSTER. Elibreias första bil kommer att väga nätta 1.000 kilo.

Foto: Elibreia

Biltillverkaren Elibreia har precis presenterat sin första konceptbil – även den döpt till Elibreia. Fartvidundret är Qatars första inhemska superbil.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post

Det var på Qatars årliga motorshow som biltillverkaren Elibreia presenterade sin kreation. Bilen påminner om en lite extremare Lamborghini med mer utstickande vinklar, saxdörrar och en kaross helt gjord i kolfiber, skriver Arabian Business.

Konceptbilen är utrustad med en V-6:a från General Motors på 535 hästkrafter med en vikt som landar på 1.000 kilo tack vare det rikliga användandet av kolfiber.

Mannen bakom det rymdfarkostliknande fartvidundret heter Abdul Wahab Ziaullah, som även äger Elibreia tillsammans med detaljhandelsbolaget Ali Bin Ali Group, och superbilens rötter kan spåras till hans tid på universitet för fem år sedan. Konceptbilen ska vara fullt funktionell, men har ännu inte godkänts för vägtrafik av Qatars regering. Det kan således dröja innan vi får se bilen på vägarna.

Elibreia är Qatars första inhemska sportbilsmärke och enligt bolaget arbetar man för tillfället med en produktionsversion av konceptbilen. Den nya bilen går under namnet Equvallas och ska vara möjlig att förbeställa från och med mars med de första leveranserna i december.

Någon prislapp är ännu inte officiell men med den planerade mängden kolfiber lär den knappast bli gratis. Bolaget har inte heller meddelat var bilen ska byggas och om den faktiskt når bilhallarna återstår att se.