bil

Porsche bjuder på sportbilsmagi – igen

Med åttonde generationens 911 förfinar Porsche sitt mest utmärkande trolleritrick – en förening av komfortabel…

Vilken kioskvältare!

En gammal ombyggd telefon­kiosk ute i skogen på vägen mot Furillen på norra Gotland ­in­hyser Sveriges ­minsta…

Lotus Evija– en ikon på banan

Brittiska Lotus ska skaka av sig sina svåra år och visa baklamporna för världen med ett elektriskt fartvidunder.

Biltest: Subaru putsar upp dragloket

Den uppdaterade Forester har många förtjänster, även om Subarus designteam gått väl försiktigt fram.

Superentreprenören om sin Batmobil

Är Batman på semester? I den vackra havsbukten, i Utvälinge söder om Ängelholm, är frågan plötsligt relevant.

Retroracer på grönbete

Gamla Indigo har blivit Lusitano och den pånyttfödda sportbilen har fått mer drag under huven. Framifrån har den fått en tuffare look medan den har behållit sitt runda bakparti.

Volvo made i USA

Fin interiör, lugn och tyst gång samt imponerande styrning gör att USA-byggda Volvo S60 klarar sig bra i konkurrensen med de tyska premiummärkena.

Värstingar och vrak på bilmuseet

En äkta Bondbil, en dassig Rolls-Royce, en Volvo med förbjudet ljus, den allra första Toyotan och en bil utklädd till svan. Det och mycket mer finns i världens äldsta privata bilsamling som visas på Louwman Museum i utkanten av Haag.

XC40 T5 Twin Engine: Prisad minsting laddar om

Volvo XC40 blev på goda grunder Årets bil 2018. Design, komfort och körglädje är egenskaper som juryn föll för och som fortfarande håller. Nu är det dags för Volvos minsting bland de nya modellerna att få en hybriddrivlina. Frågan är om det räcker för att bilen ska kännas lika het nu som vid lanseringen?

Suvarnas S-klass

Ju större, desto bättre. I USA vimlar det fortfarande av fullstora suvar och pickuper, ­el­bilar är det ont om. Här, om ­någonstans, finns den rätta kontexten för biltyper som nya GLS, Mercedes nya sjusitsare.

Full fart i lyxfabriken

Världens lyxigaste bilar storsäljer och den ­hetaste trenden är skräddarsydd ­utrustning. Konjunkturen är en förklaring. Informations-chefen hos Rolls-Royce har en annan: ”Vi är inte i bilbranschen”, säger Richard Carter.

Härifrån styrs Volvos andra hemmamarknad

Volvo Cars har fått en rejäl ansiktslyftning i Kina. Nya huvudkontoret är en grandios byggnad med stora glaspartier och ljust trä. Bolaget har nu över 8  000 anställda i landet.

Toyota Supra: återuppstånden körglädje

Det är comebackernas år för Toyota. Först Corolla, sedan fick vi Camry och nu Toyota Supra.

Lyxbilssamlarna möts vid Comosjön

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk.

Suzuki Jimny – kul och kultig i kubik

Kultbilen Suzuki Jimny, nu i sin fjärde generation, är en kameleont. Gullig men rå på samma gång.

Sverigecomeback för Toyota Camry

Toyota Camry är en av världens mest sålda stora sedaner, men du har förmodligen vare sig sett eller kört en i Sverige den senaste ­tiden. Modellen slutade säljas här 2004, men nu är det dags för comeback,

Miljardrullning i kinesiska drömfabriken

Ningbo Geely öser på med både nya bilfabriker och nya bilmodeller – nu kommer första bilen som delar ­plattform med ­syskonmärket Volvo Cars. Di Weekend har fått komma in i Geelys ­fabrik i Ningbo där drömbilen skapas.

Bentley Continental GTC – lyx för tweedfantaster

Det är svårt att göra Bentley Continental GT bättre än vad den redan är. Men bort med taket och så var det avklarat. I supersportbilar som trivs bäst på bana är det svårt att se poängen med att kunna åka ­öppet. Men i en glidarbil som i Continental GTC adderar möjligheten att bli utsatt för väder och vind bara mervärde.

Elbilarnas Klondyke

Bilsalongen i Shanghai svämmar över av bilar med sladd, kantiga former och jättelika skärmar. Men vad händer med den dopade marknaden när subventionerna försvinner?

Vintagebilar får nytt liv - med el

Marknaden för gamla bilar är het, och priserna på ­auktioner är ­rekordhöga. ­Motorerna från ­mitten av 1900-talet är dock inga ­miljövänner. Så vad göra? Jo, självklart har elektrifieringen av bilbranschen också nått samlargaragen.

68 nya hästkrafter rena lyckopillret

Pengar ska spridas för att göra nytta. Ett trevligt sätt att ­sätta sprätt på 1 303 000 kronor är att omsätta dem till en 8-­serie cabriolet, eller M850i xDrive som modellen heter på BMW-språk.

Prenumerera på bilen Lynk & Co:s modell

Lynk & Co är bilmärket som fötts i Göteborg med Volvogener och som nu har tagit sina första ­lyckade steg i Kina. Men när Europa ska ­erövras nästa år krävs mer. Lynk & Co tror på nät-handel, månadsprenu­meration och bildelning.

Rolls-Royce Cullinan: överdådig lyx i högform

Utfällbart picknickbord och paraply i bakdörren. När Rolls-Royce bygger suv saknas inga bekvämligheter. Men faktum är att Cullinan inte bara är en lyxvagn, den fungerar också som praktisk familjebil.

De flygande bilarna på väg

Den flygande bilen har länge bara varit en dröm i filmer och böcker. Nu blir fantasin allt mer verklig. Både uppstickare och stora jättar tävlar om att lansera en bil som ska få luft under vingarna på riktigt.

Från lera till framtidens bil

Bilarnas motorer och drivlina är viktiga, men faktum kvarstår: designen är fortfarande det som ­kommer först när en ny bil ska tillverkas. Trots all teknisk utveckling och digitala verktyg är det lera som gäller när modellerna finslipas. På Nissan Design Center får Di Weekend en inblick i hur en ny bilmodell kommer till.

Inga fler artiklar tillgängliga