reportage

Vinmakarna skördar framgångar

Marlborough, Nya Zeeland Frida Gårdö Morris och Ben Morris har på tio år etablerat sig som en av de stora leverantörerna av nyzee-ländskt vin på den svenska marknaden. Men en förödande jordbävning höll på att sluta i katastrof. för både familjen och verksamheten.

Segling: Klart för start!

Från Oregon pine till kolfiberskrov – i ÅF Offshore race är alla segelbåtar välkomna. Störst i år är Ludde Ingvalls 100-fotare CQS men det finns fler unika och roliga båtar och besättningar att hålla koll på. Här är nio favoriter.

Segling: Medvind i 80 år

I sommar firar den klassiska havskappseglingen runt Gotland 80 år. Di Weekend har grävt i arkiven och uppmärksammar några milstolpar i tävlingens händelserika historia.

Ridsport: Lugn i sadeln

Det pratas alltmer om hur inte bara hästen ska tränas utan även ryttaren. Pia Wallberg kombinerar samtalsterapi med yoga för att få fram hästmänniskors bästa egenskaper.

Brunkeberg i sjätte himlen

Det spirar av liv runt betongkolosserna som rests över gamla Klarakvarteren i centrala Stockholm. Hotellkungen Petter Stordalens nyöppnade jättebygge At Six vid Brunkebergstorg, i Swedbanks gamla högkvarter, är startskottet.

Oas i etage

Växtfantasten Peter Nilsson och pr-konsulten Karin Sturesson huserar i den gamla svetshallen vid Finnboda. Här har det industriella området fått nytt liv och blivit en av Stockholms mest spännande boendemiljöer.

Eldsjälar tände bbq-gnistan

HÖGANÄS I april 2014 levererades två bastanta containrar och ett par smokers till en åker utanför Höganäs. Nu vallfärdar mat- och barbecue-entusiaster till Holy Smoke.

Kylslaget köldhål

En idé från Kanada och en entusiastisk greenkeeper banade vägen för snögolf i Kiruna.

Svenskt slagläge

Fem spelare att hålla ett extra öga på under Nordea Masters.

En drive rakt ut i Stilla havet

SAN DIEGO Vi står vid utslagsplatsen för det tredje hålet. Det breder ut sig rakt under oss, ut i Stilla havet. Det är svårt att tänka sig ett vackrare golfhål. Banan Torrey Pines är byggd på klipporna vid kustbandet i La Jolla, en pittoresk by strax norr om San Diego i Kalifornien. På den här banan har världens bästa golfproffs kämpat i 50 år.

Tillbaka till Twin Peaks

Efter 26 år gör en av världens mest banbrytande tv-serier comeback. Förväntningarna inför tredje säsongen av Twin Peaks är skyhöga, men vad den innehåller är ännu höljt i dunkel. Ika Johannesson reste till Snoqualmie i Washington där serien spelades in.

Sunt original i Sunne

Selma Spa kanske inte var först, men blev Sveriges mest kända spa-hotell i mitten av 1990-talet. Vi åker till Sunne och konstaterar att spa-anläggningen håller måttet även 25 år senare.

Slottsfamiljen går utanför ramarna

Paret Marika och Carl-Gustaf Wachtmeister är den sjunde generationen av släkten på Wanås slott. I 30 år har Marika Wachtmeister drivit konstutställningar i slottsparken, med några av världens största samtida konstnärer.

En garde i Paris tidsmaskin

Arvet efter de tre musketörerna lever kvar i Pariskvarteren runt Seines vänstra strand. Ett hundratal fäktningsfrälsta träffas här, på stadens äldsta fäktningsklubb Salle d´Armes Coudurier.

Känslosvall i Cold Hawaii

Råheten och kölden lockar världens surfare till Danmarks västkust

Nästa station: Elyséepalatset

Han startade sin rörelse En marche! för bara ett år sedan. På söndag kan han bli Frankrikes näste president. Di Weekend tog tåget med uppstickarkandidaten Emmanuel Macron.

Tunnelseende i stor skala

En promenad inuti dansk-isländske, världsberömde Olafur Eliassons verk Your Rainbow Panorama är en färgsprakande dröm.

Nytt liv för Bauhauspärla i Tel Aviv

Tel Aviv är en modern, expansiv storstad vid Medelhavet, som enkelt nås med direktflyg från Stockholm. På det nya hotellet Poli House insuper vi ett stycke arkitekturhistoria.

Konsten och kapitalet sida vid sida

Konst har inte längre samma självklara plats på företagen. Samlingar säljs ut och konstföreningar läggs ned. Därmed tynar en betydelsefull krets av köpare bort – samtidigt som fler väljer en yrkesbana som konstnär. Men det finns företag där konst fortfarande värderas högt.

Miljard­rullning i fotbollens framtidsland

Kina har drabbats av fotbollsfeber. Men här finns inga lagtraditioner som gäller – pengar och politiskt inflytande styr sporten. Di Weekend har gått på ligamatch och hängt med managers, spelare och supportrar.

Exklusivt boende: Panorama i posthuset

Det gamla posthuset på Kungsholmen med sin väderstation på taket fick ett nytt liv som luxuöst livsstilsboende med en duplex på taket. Vi hälsar på hos designparet Anders och Christina Färdig.

Hen power – bevingad snilleblixt

Hönor har sprättat in i på äldreomsorgen. Att ta hand om hönor minskar depression och ökar välbefinnandet hos dementa och äldre. På ett ålderdomshem i norra England kläcktes idén Henpower, ett koncept som nu ska spridas över världen.

Från glans­dagarna till det bittra slutet

Under 16 dagar spelades dramat kring en av tidernas största konkurser upp i domstolen. Rättegången efter Saabkonkursen var precis som bolagets sista tid – en känslo-storm, kryddat med en maktkamp mellan förre styrelseordföranden Victor Muller och chefsåklagaren Olof Sahlgren. I dag, fredag, faller domen mot de tidigare cheferna, som enligt åklagaren borde skickas till fängelse.

Samtal i underjorden

Den kanadensiska forskaren Suzanne Simard var först med upptäckten att träd kommunicerar under marken. ”Det enda som kan bromsa klimatförändringarna är att vi förstår att vi människor är ett med naturen omkring oss”, säger hon.

Uppstickare tar in på storbolag

Den yngre generationen efterfrågar arbetsplatser där de inte behöver ”jobba ihjäl sig”. En ny undersökning visar att de stora företagen kan tappa mark till uppstickare som Google och Spotify när konkurrensen om rätt kompetens blir allt större.

Inga fler artiklar tillgängliga