Hoppa till innehållet

Yachten blev för liten för rysk miljardär

Trångboddhet är ett vanligt problem på bostadsmarknaden. Den ryske fastighetsmiljardären Kirill Pisarev är en av dem som vet hur det känns. Inte i sitt hem i London, men på sin yacht.

TRÅNGBOTT. Yachten var för liten, enligt den ryske miljardären.
TRÅNGBOTT. Yachten var för liten, enligt den ryske miljardären.Foto: Heesen Yachts

Den ryske miljardären Kirill Pisarev, grundare av fastighetsbolaget PIK Group, har sålt sin yacht för att den inte är "tillräckligt stor". Yachten har en jacuzzi, fem rum och plats för nio anställda. 

Försäljningen av yachten har lett till en tvist mellan Kirill Pisarev och företaget Moran Yacht and Ship Inc. Företaget hävdar att Kirill Pisarev är skyldig 7,5 miljoner kronor i arvode eftersom de visade honom yachten två år innan han köpte den. Efter att ha ägt den i ett och ett halvt år har Kirill Pisarev sålt yachten för 184 miljoner kronor.

Nu har han bytt upp sig till en betydligt större yacht för 245 miljoner kronor, skriver Luxury Listings NYC.

Världens största lyxyacht ägs av presidenten för Förenade Arabemiraten som äger en yacht kallad Azzam på 182 meter. Tidigare kunde den ryska miljardären tillika Chelseaägaren Roman Abramovitj stoltsera med titeln med sin 163 meter långa yacht Eclipse. Förra året läckte det dock ut uppgifter om att en ny yacht på ofattbara 222 meter håller på att byggas på ett varv. Vem som har beställt den är ännu inte känt.

Köpa ny båt? Hitta bästa låneränta (Extern tjänst)

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera