Hoppa till innehållet

Vikander blir nya Lara Croft

Oscarsvinnaren Alicia Vikander har landat nästa storroll. Nu tar hon plats på bioduken som Lara Croft i den kommande ”Tomb raider”-filmen.

Alicia Vikander har landat ännu en storroll.
Alicia Vikander har landat ännu en storroll.Foto: Evan Agostini / TT

För drygt två månader sedan blev Alicia Vikander historisk när hon vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i ”The danish girl”. Nu står det klart att det svenska stjärnskottet kommer att spela Lara Croft i den kommande ”Tomb raider”-filmen, skriver Variety.

Den senaste ”Tomb raider”-filmen kom 2003, då med Angelina Jolie i rollen som äventyraren Lara Croft. Filmerna baseras på dataspelet ”Tomb Raider” som släpptes 1996.

Enligt Variety var Alicia Vikander förstahandsvalet för filmen hela tiden, men tillkännagivandet har dröjt på grund av filmstudion väntat på ett nytt manusförslag. Den nya filmen kommer att regisseras av norska Roar Uthaug, som slog igenom med katastroffilmen ”Vågen”.

”A royal affair” (2011) och ”Anna Karenina” (2012), blev de två första storfilmerna för Alicia Vikander, innan hon i våras vann en Oscar för sin insats i ”The danish girl”.

"Jag känner en enorm tacksamhet och vördnad för varje ny chans jag får. Jag är ju uppvuxen med en mamma som är skådis, jag har sett hur tuff den här branschen kan vara. Jag tror hela tiden att det ska ta slut i morgon. Jag ringer fortfarande till pappa och skriker i telefonen när jag får en ny roll”, sade Alicia Vikander i en intervju med Di Weekend hösten 2012.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera