Hoppa till innehållet

Världens lyxigaste donut

En donut för 100 dollar, eller 852 kronor? Det är priset att betala om man vill smaka på New Yorks, just nu, mest omtalade bakverk.

Björn DelaCruz donut är täckt av champagneglasyr och toppad med rent guld.
Björn DelaCruz donut är täckt av champagneglasyr och toppad med rent guld.

Det är en riktig blingbling-donut som serveras på restaurangen Manila Social Club i Brooklyn i New York.

Donuten är fylld med en mousse på lila jams och champagnegelé. På toppen finns glasyr av champagne från märket Cristal och 24 karats guldströssel.

Skapelsen är uttänkt och handgjord av restaurangchefen Björn DelaCruz, som först skapade den som en rätt till restaurangens nyårsmeny. Men han underskattade helt klart efterfrågan. Nu har donuten blivit så populär att den finns på restaurangens permanenta meny.

Och för den som hellre avnjuter den hemma med kompisgänget, finns bakverket för avhämtning för 1 000 dollar dussinet.

”Det här är konst”, säger Björn DelaCruz i en intervju och betonar att donuten i första hand är dyr för att det är en smakupplevelse.

"Hade jag varit ute efter att skapa en dyr rätt, hade jag i stället rullat in en Kobe-biff i gåslever och täckt den i guld."

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera